Extra rit plastic afval

0

HOLTEN – De vuilniswagen rijdt vanaf 1 januari een extra ronde door Rijssen-Holten om plastic afval in te zamelen, zo heeft de gemeenteraad besloten.

De groene en grijze container worden nog steeds eens in de twee weken geleegd, maar dat geldt ook voor de zakken waarin bewoners het plastic afval kunnen stoppen. Deze extra rit kost de gemeente 194.000 euro per jaar, maar dat bedrag levert het gescheiden inzamelen ook weer op.

Alleen de fractie van de PvdA was tegen het plan omdat zij er niet zeker van is dat er voldoende plastic wordt opgehaald. De overige partijen zijn er van overtuigd dat op deze manier jaarlijks 400 ton plastic wordt ingezameld, maar de

PvdA betwijfelt dat. Mocht er per jaar minder dan 400 ton worden ingezameld, kost deze manier van inzamelen meer dan het oplevert. De andere partijen maken zich daar niet druk om; na een jaar wordt het systeem geëvalueerd en dan wordt pas bekeken of er genoeg plastic wordt ingezameld.

Het college van B en W stelde voor om de grijze en groene container en het plastic eens in de drie weken te verzamelen, maar dit stuitte eerder al op felle tegenstand. "Wat moet je zeggen als je zo’n breed front tegenover je hebt?", zei wethouder Ter Schure. "We moeten nu extra personeel en materieel inhuren en het rendement afwachten bij de evaluatie. Met de driewekelijkse inzameling verwachten wij 500 ton per jaar op te halen, maar de waarheid ligt in de toekomst. Daar kunnen we nu nog niet naar toe rekenen." 
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer