Expositie “Deventer, stad van verbeelding” in Kulturhus

Vanaf 18 december a.s. is in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten de expositie “Deventer, stad van verbeelding” te zien.
Deventer heeft veel bekende schilders voortgebracht. Kunstenaars die in het midden van de vorige eeuw de mooie Hanzestad vaak als inspiratie voor hun verbeelding kozen. De verbeelding van Deventer is daarom het leidende thema in deze winter-expositie. Deventer verbeeld door de seizoenen heen en door herinneringen aan een verdwenen verleden. Dat deze kunstenaars ook fraaie landschappen en stillevens maakten, toont deze expositie overtuigend aan.
De schildersgroep, aangeduid met DDD, bestaande uit Hein Balsink, Piet Flint en Bernard Gerritsen was al actief in de jaren 20 van de vorige eeuw. Ze schilderden en organiseerden gezamenlijke exposities. Leven van eigen kunst was in die periode nauwelijks haalbaar. Het vak was op de Teeken-Academie-School geleerd, waar de drie schilders les kregen van de welhaast legendarische Bartus Korteling.
De tentoongestelde werken zijn afkomstig uit de collectie van mevrouw Freuke Kloosterboer-Schotman, van de Deventer schilder A.G. Gerritsen en aangevuld met werken van het “Deventer Verhaal”.
De expositie, georganiseerd door de Stichting Collectie Nagelhout Holten, eindigt op 19 mei 2018 en is gratis te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Beide Kerstdagen, Nieuwjaarsdag en Tweede Paasdag gesloten. Adres: Smidsbelt 6, Holten. De zaal is helaas (nog) niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer