Eigenaar Aldi Holten naar Raad van State

0

HOLTEN – Eigenaar Beleggings-BV Vrijdagmiddag van het Aldi-pand aan de Smidsbelt in Holten stapt naar de Raad van State.

De BV uit Den Haag verzet zich tegen nieuwbouwplannen van de gemeente.

De bouwwerkzaamheden voor het Schuppert-project zijn inmiddels in volle gang. Het project bestaat uit 24 appartementen, maar er komt ook een winkelcentrum van drieduizend vierkante meter waar de Aldi naartoe zal verhuizen.

Overcapaciteit
Beleggings-BV Vrijdagmiddag vreest dat haar winkelpand aan de Smidsbelt leeg zal blijven staan. ‘Holten heeft geen behoefte aan zo veel nieuwe winkelruimte’, beweert een woordvoerder van de BV . Hij wijst daarbij op de huidige leegstand van winkelpanden in het dorpscentrum. Volgens het bedrijf ontstaat er overcapaciteit met een nieuwe supermarkt in het winkelcentrum. Het zou de vijfde super worden in Holten.

Het huurcontract tussen Vrijdagmiddag en Aldi loopt volgend jaar af. ‘Dat wordt dus leegstand bij ons’, denkt de Haagse BV.

De gemeente houdt vast aan zijn nieuwbouwplannen. De behoefte aan nieuwe winkels en een vijfde supermarkt is volgens de gemeente in een onderzoek aangetoond. Uitspraak van de Raad van State volgt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.