Okia nieuws

0

HOLTEN – Zoals elk jaar gaat OKIA met financiële ondersteuning van Loonbedrijf Markvoort naar een internationaal toernooi om de krachten tegen de internationale ploegen te vergelijken.

Dit jaar werd het 20jarig jubileum van Velkonis uit Ventspils Letland gevierd met een toernooi. OKIA streed mee in de 700 & 640kg klasse. De 700kg klasse.

In de 700kg klasse streden 10 ploegen om de eer, waaronder ploegen uit Italië, Zwitserland en Hongarije.
OKIA deed mee met een relatief jonge ploeg en was helaas niet in staat om een topklassering te behalen tussen al dit Europese geweld en moest genoegen nemen met een 6e plaats.

Smiddags werd er ook met 10 ploegen gestreden in de koningsklasse van het touwtrekken de 640 kg klasse.
Okia begint de competitie direct tegen een titelkandidaat Ozoli uit Letland deze wedstrijd werd op de mooie Okia stijl gewonnen daarna waren moesten de Italianen, Hongaren het onderspit delven.
Toen werd het echt serieus Sinns uit Zwitserland tig maal Europees en wereldkampioen werd de tegenstander maar ook deze heren waren deze dag niet opgewassen tegen het geweld uit Holten! En het zelfvertrouwen groeide extreem door deze overwinning de wedstrijden daarna inclusief tegen de gastgever Velkonis werden gewonnen.

Okia werd ongeslagen 1e van de poule zodoende onbedreigd in de kruisfinales tezamen met Velkonis, Sinns en Ozoli. Na loting moest Okia tegen Sinns en Velkonis tegen Ozoli.

Het werd een zeer zwaarbevochten zege tegen Sinns zowel de 1e als de 2e trekbeurt Sinns sterk verdedigende ploeg tegen het aanvalsgeweld van Okia gaf een extreem mooie wedstrijd voor trekkers en toeschouwers.
Velkonis won hun halve finale tegen Ozoli hierdoor werd de finale okia-velkonis.

De finale wedstrijd was minder spannend dan de halve eindstrijd en okia was in beide trekbeurten de bovenliggende partij en werd hierdoor de winnaar op het internationale toernooi van Velkonis in Letland.

Het team bestond uit:
Arnold Wessels
Bert Kolkman
Henk Meilink
Bjorn Jansen
Jawin Oosterveld
Berry Bronsvoort
Kees Kreijnen
Gerben Wansink

We willen graag onze sponsor Loonbedrijf Markvoort bedanken voor de financiële ondersteuning zodat wij als vereniging weer onze krachten konden testen op een internationaal toernooi!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.