Duik in het zwembad volgend jaar duurder

0

HOLTEN – Een dagkaart voor het zwembad in onze gemeente wordt in 2012 40 cent duurder.

De huur van sportaccommodaties stijgt volgend jaar 1,4 procent. De verhogingen moeten de gemeente ruim 40.000 euro aan extra inkomsten opleveren in 2012.

Bij de zwembaden De Koerbelt en Twenhaarsveld is er sprake van een extra verhoging. Aanvankelijk zouden de dagkaarten per 1 januari 20 cent duurder worden. Er is gekozen voor 40 cent, omdat er dan ronde bedragen ontstaan; 3,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor de jeugd.

„Hiermee wordt voorkomen dat er lange rijen voor de kassa ontstaan door teruggave van wisslegeld. Een ander voordeel is dat we minder wisselgeld in kas hoeven te hebben. Klein geld kost ons altijd geld, of we het nu halen of brengen naar de bank”, verklaart teamleider Wilco Pinkert van de gemeentelijke sportaccommodaties.

Op zomerse dagen leidde het omslachtige wisselen tot problemen bij de kassa van het buitenbad. Tot hun ergernis moesten zwemmers lang wachten in de hitte. Ook de prijzen van de tienbadenkaarten gaan extra omhoog. Dat geldt niet voor abonnementen; die worden ‘slechts’ 1,4 procent duurder. (bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer