De Diekerhookse Mölle ”, een bezoek waard!

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Vanaf  dinsdag 27 april 2010 is de Korenmolen De Hegeman in Dijkerhoek in zomerstemming. Dat is wat eerder dan voorgaande jaren. Dit om de voorjaars-vakantievierders ook  de mogelijkheid te geven de molen te bezoeken.

Tot eind september staan de deuren van dinsdag t/m zaterdag wagenwijd open voor alle belangstellenden. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

Op de meeste dagen is er naast een molenaar ook een vrijwilliger aanwezig. Dit maakt het mogelijk om te draaien en het koren te malen, indien de weersomstandigheden het toelaat.

Voor de windstille momenten is er een oude Deutz-dieselmotor aanwezig. Bij voldoende belangstelling kan deze eventueel ook worden gedemonstreerd.

De molenaar en de vrijwilligers zijn graag bereid om U een rondleiding door de molen te geven. Niet alleen een technisch verhaal, maar vol van anekdotes en belevenissen.

Voor de prijs hoeft U het niet te laten: volwassenen betalen twee euro, kinderen van 7 t/m 12 jaar één euro, jongere kinderen worden gratis toegelaten (onder begeleiding).

Voor groepen is het ook mogelijk om buiten te openingstijden de molen te bezichtigen. Neem dan wel even contact op met een molenaar op 0548-362014 of via de e-mail op [email protected]

Wilt U wat van dat ambachtelijke proeven. Er zijn vele meelprodukten verkrijgbaar alsmede muesli en lijnolie.

En natuurlijk blijft de molen een perfecte plaats om een fiets- of wandeltocht te beginnen. Fietsroutes zijn verkrijgbaar in de molen.

Of om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. De molen maakt deel uit van het Sallands Rustpunten-netwerk.

Een kopje koffie, thee of wat fris is altijd op voorraad en op temperatuur. Evenals het heerlijke ambachtelijke boerenroomijs van IJsboerderij Oans.

Naast de molen zijn er toiletten aanwezig die door de buren van de molen ook buiten de openingstijden van de molen worden opengesteld en schoongehouden.

Zo ziet U maar, de Diekerhookse Mölle “De Hegeman”; Uw bezoek waard!

Openingstijden: 27 april t/m 25 september di t/m za  10:00 t/m 16:00 uur
(ongeregeld ook op maandag)
Herfstvakantie (twee weken)                          10:00 t/m 16:00 uur
Daarbuiten t/m april 2011      vrijdags              13:00 t/m 16:00 uur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.