De boer op in Holten

HOLTEN – De agrarische PR-club Rijssen-Holten, waarin de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen-Vrouwen van Nu, de landbouworgsanisatie LTO-Noord, de Bedrijfsvoorlichting en AJK (Agrarisch Jongeren Kontakt) zitting hebben, houdt morgen weer een editie van ‘De Boer Op’.
De organisatoren hebben een tocht van ongeveer 25 kilometer uitgezet, die zowel per auto als per fiets kan worden afgelegd en de deelnemers een goed beeld geeft van de hedendaagse agrarische sector.
Verschillende boeren zijn bereid hun staldeuren tot 16.00 uur voor het publiek open te stellen.

De route begint bij het VVV-kantoor aan de Dorpsstraat 27 in Holten, waar voor drie euro een informatieboekje met de routebeschrijving kan worden aangeschaft.

Er kan vanaf 10.00 uur worden gestart. De tocht gaat langs bedrijven in Holten, Bathmen en Laren. Het eerste bedrijf op de route is het melkveebedrijf van de familie Aaltink aan de Dorperdijk. Daarna volgt museumboerderij Pothaar aan de Pothaarsweg in Bathmen. Via een bezoekje aan zorgboerderij USVA aan de Sangeldijk, waar met name voorzieningen, aanpassingen en hulpmiddelen voor gehandicapten worden gemaakt, komen de deelnemers terecht bij pluimveebedrijf Schuttert aan de Hardegoorsedijk in Laren. Het laatste bedrijf op de route is het fokbedrijf van Piemontese koeien van de familie Markvoort aan de Beusebergerweg in Holten.

Onderweg worden onder meer pannenkoeken geserveerd.

De organisatoren verwachten minstens 500 deelnemers.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer