Dank aan alle pleeggezinnen

HOLTEN – Een pleeggezin uit Rijssen-Holten werd gisteren door wethouder Tijhof en Jarabee verrast met een originele Twentse Krentewegge om hen te bedanken voor hun inzet als pleegouders. Het bezoek vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van de Pleegzorg.

Ook in andere Twentse gemeenten worden pleeggezinnen deze week door diverse wethouders bezocht. “Het zijn eigenlijk symbolische bezoeken, waarmee gemeenten en Jarabee samen alle pleegouders in Twente bedanken voor hun fantastische werk”, aldus Jarabee-directeur Marian Oosterbroek.

Pleegzorg groeit nog steeds in Twente. Dat komt onder andere omdat verblijfs- en behandelgroepen voor kinderen en jongeren in heel Nederland worden afgebouwd. “Een gezin is in principe de beste plek voor een kind om op te groeien”, vertelt Marian Oosterbroek. “Als een kind niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld omdat het niet veilig is, vinden we een pleeggezin of een gezinshuis het beste alternatief, tenzij dit aantoonbaar niet in het belang is van het kind.”

Wethouder Bert Tijhof gaf aan: “Elk kind heeft recht op een veilige plek om op te groeien. Helaas is dit niet voor elk kind een gegeven. Pleegouders spelen een hele belangrijke rol in het bieden van een veilig en geborgen thuis voor kinderen die dit heel hard nodig hebben. Als gemeente ondersteunen wij dit van harte”.

Nieuwe (deeltijd)pleegouders gezocht
Jarabee is in heel Twente nog steeds dringend op zoek naar nieuwe pleegouders. In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder pleegouder worden; extra kennis van opvoeding of problematiek van kinderen of jongeren is helemaal meer dan welkom. Marian Oosterbroek: “Pleeggezin worden kan ook in ‘deeltijd’. Een gezin vangt dan kinderen een aantal dagen in de week op, in weekenden of vakanties.”

Pleegouder worden? Ga dan naar http://www.jarabee.nl/pleegouders

Reacties zijn gesloten.