D66 Rijssen-Holten pleit voor drie wethouders

HOLTEN – De coalitieonderhandelingen in gemeente Rijssen-Holten zijn gestart. Door SGP, CU en CDA worden gesprekken gevoerd en mogelijk komt er nog een vierde partij bij. Wanneer dat zo is, kan er gekozen worden voor vier wethouders. D66 Rijssen-Holten is hier tegen. “Het geld dat de besparing die het terugbrengen van het aantal wethouders oplevert, kan veel beter besteed worden!” aldus Herman Klein Velderman.

Structurele besparing
D66 Rijssen-Holten is voor een efficiënte overheid, met een slagvaardige gemeente die actief is met die zaken die écht van belang zijn. Een wethouder minder betekent voor gemeente Rijssen-Holten structureel een jaarlijkse besparing van ongeveer €200.000,-. Deze besparing bestaat uit salariskosten, ambtelijke en secretariële ondersteuning, wachtgeldregeling, etc. Het maakt een eenmalige investering van ca. € 2.300.000,- mogelijk en het geeft de nieuwe coalitie direct de mogelijkheid om zaken zoals het open houden van zwembaden en de vernieuwing van scholen snel en voortvarend op te pakken.

Veranderingen op komst
We maken met elkaar een verandering door van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. Net als alle andere gemeenten in Nederland krijgt de gemeente vanuit het Rijk de opdracht om rond Maatschappelijke ondersteuning, Jeugdzorg en Arbeidsparticipatie nieuwe taken uit te voeren. Er is nog veel onduidelijkheid over deze nieuwe taken. Wel is duidelijk dat ze grote consequenties kunnen hebben voor (kwetsbare) inwoners in de gemeente. D66 maakt zich sterk voor deze groep. Klein Velderman: “Waar het echt niet gaat, moet de gemeente klaar staan om te helpen. En daar is geld voor nodig!”

1 reactie
  1. Erik Rottink zegt

    PRIMA !!
    Ik ben voor, want naar mijn mening is een vier partijen-coalitie al niet op zijn plaats op dit moment, en vier wethouders ‘in stand’ houden is naar mijn mening helemaal overbodig.
    Waarom moeten de SGP, CU en CDA er een vierde partij bij? Willen ze laten zien dat ze ‘breder’ kunnen kijken? Ik denk dat het tijd wordt voor een minder brede coalitie met iets meer debat en tegenspraak. Het maar zoveel mogelijk allemaal mee ‘regeren’ is nu niet direct goed voor een kritisch doordacht en doorgesproken democratisch besluit.
    Ik roep de andere dan genoemde partijen op niet mee te werken aan een nog bredere coalitie dan deze drie (christelijke) partijen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer