Concert Holtens Gemengd Koor

0

HOLTEN – Zaterdag 17 april concerteert het Holtens Gemengd Koor in de Hervormde kerk.

Een uniek concert,waaraan zowel de kinderen als kleinkinderen van de koorleden  hun vocale of instrumentale bijdrage zullen leveren. Dit alles onder het motto “ZO DE OUDEN ZONGEN PIEPEN DE JONGEN “ o.l.v. HENK LINKER  dirigent.

Het concert illustreert dat de interesse voor muziek en het samen musiceren heel vaak in het familieleven worden gestimuleerd en doorgegeven!

Het HOLTENS GEMENGD KOOR dat in het najaar van 2011 haar 80-jarig jubileum gaat vieren en daarmee het oudste koor in Holten is, kan met recht trots zijn op het feit dat een flink aantal van haar leden kinderen en kleinkinderen hebben die werkzaam zijn als muziekdocent of als uitvoerend musicus in het Overijssels Jeugd Symfonie Orkest en Het Nederlands Jeugdorkest.

Het programma vermeldt naast koorwerken van o.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, en Joseph Haydn, ook oude muziek van Jakob Handl een componist die leefde van 1550-1591.

Van de eigentijdse Nederlandse componist Albert de Klerk zal het HGK zijn ludieke Vier Redeloze Zangen ten gehore brengen. Dit alles zal worden afgewisseld met vocale en instrumentale intermezzi  door het fluittrio dat wordt gevormd  door Evelien Bril,Marieke Schuppert en Hariette van de Peppel-Groen.

De oud- Holtenaren Bert Fransen,zijn zoon Jan Victor , Bart van Bruggen en Rens van Peppel vormen samen een koperkwartet.

De bijdrage op cello en contrabas wordt verzorgd door de zusjes Anne-Sophie en Rebecca Fransen en tenslotte kan worden gemeld dat Erna Fransen  een zangsolo van Janneke-Spaargaren- Schuppert op piano zal begeleiden.

Kaarten zijn  in voorverkoop 5 euro verkrijgbaar bij de VVV in Holten en bij de fa.van Bruggen Kerkstraat Holten.         

Voor aanvang van het concert in de kerk bedraagt de toegangsprijs 7 euro.
Aanvang van het concert is om 20.00 uur.     

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.