Collecte Alzheimer Nederland 9 – 14 november 2015

HOLTEN – Wilt u ook in actie komen tegen deze ziekte? De stichting Alzheimer Nederland kan altijd nog een helpende hand gebruiken. Neem contact op met collectecoördinator Margret Overkamp, tel 0548 361401.

Eén op de vijf mensen door dementie getroffen en door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Dementie heeft een grote impact op leven van alle betrokkenen. Het is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf.
Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. En het is niet te stoppen. Nog niet… Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om dementie uiteindelijk te kunnen overwinnen.

In 2014 was dementie voor het eerst doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (bron: CBS). Dagelijks worstelen honderdduizenden mensen met de gevolgen van dementie. Als patiënt, of als naaste.
De ziekte vernietigt uiteindelijk het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Alzheimer Nederland gaat de strijd aan, voor een toekomst zonder dementie. In de week van 9 tot en met 14 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In Holten gaan zo’n 40 collectanten op pad om geld in te zamelen.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer