Buitenschoolse Opvang (BSO) in Dijkerhoek

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Een werkgroep maakt zich sterk voor Buitenschoolse Opvang (BSO) in Dijkerhoek

Met de komst van een Kulturhus in Dijkerhoek zijn er plannen voor een BSO opgeborreld. Peuterleidster Jennita Stegeman en pedagogisch medewerkster kinderopvang Charissa Hollegien, beiden inwoners van Dijkerhoek, zetten zich samen met het gastouderbureau Holten-Rijssen hier voor in. Zij zien perspectief voor een BSO voor kinderen van 4 tot 12 uit Dijkerhoek en omstreken.

Jennita:”Het nieuwe Kulturhus heeft straks mooie ruimtes beschikbaar. De peuterspeelzaal zal hierin ook gevestigd worden. Aangezien de peuters alleen in de ochtenden komen, kunnen we deze ruimte ’s middags gebruiken voor de buitenschoolse opvang. De ruimte voldoet aan de eisen die aan professionele opvang gesteld worden en bovendien beschikt het Kulturhus straks waarschijnlijk ook over een jeugdhonk waar de oudere kinderen zich prima kunnen vermaken. Alle faciliteiten zijn dus aanwezig.”

Om te onderzoeken of er behoefte is aan buitenschoolse opvang heeft de werkgroep een enquête uitgeschreven onder ouders. Hieruit blijkt dat er  interesse is, maar een krachtenbundeling met naburige buurtschappen biedt meer perspectief. Charissa:”Uit een gezamenlijke brainstormsessie kwam naar voren dat ook in de omliggende buurtschappen opvangbehoefte is. Dijkerhoek krijgt nu de beschikking over de juiste faciliteiten en kan dus goed aan deze behoeften voldoen. Bovendien sluit de dorpse cultuur goed aan bij die van de omliggende buurtschappen. Veel kinderen uit bijvoorbeeld Okkenbroek komen nu ook al naar de peuterspeelzaal in Dijkerhoek. Daarnaast zijn er ook  gastouders actief in Dijkerhoek die de kinderen na de peuterspeelzaal op kunnen vangen. Een doorstroom naar de BSO in Dijkerhoek is voor deze kinderen dan niet vreemd.”

Ivy Pot, moeder van een dochter van vier jaar oud en woonachtig in Dijkerhoek, bevestigt dat er belangstelling onder ouders is. “Mijn dochter gaat nu met een taxi naar een BSO die redelijk ver van huis ligt. Voor haar zou het prettig zijn als ze met haar eigen vriendinnen van school naar een BSO om de hoek kan. Ze kan er dan zelf heen lopen en dat geeft toch meer rust, zowel voor haar als voor mij als moeder. ”

Ook over de kwaliteit van de BSO is al goed nagedacht. Gastouderbureau Holten-Rijssen, onderdeel van stichting Sociaal Cultureel Werk Holten (SoCuWe), is ingeschakeld om mee te denken en om de nodige expertise te leveren. Charissa:”Als we de BSO van de grond krijgen, willen we dat op een solide basis doen. We hebben er daarom bewust voor gekozen om met SoCuWe samen te werken. Zij staan garant voor de kwaliteit, kunnen gekwalificeerde, professionele pedagogische medewerksters regelen en ons adviseren over wet- en regelgeving waaraan we moeten voldoen.”

Het is nog spannend wat de verdere ontwikkelingen zijn. Zodra er voldoende belangstelling is, kunnen er concrete stappen gezet worden. Charissa:”Wij doen er alles aan om de BSO op te starten. Dijkerhoek is zo’n hechte gemeenschap, daar hoort een BSO ook bij. Ouders zijn geïnteresseerd en de lagere school staat er ook positief tegenover. De school heeft alle medewerking beloofd, inclusief het gebruik van diverse faciliteiten. Wijzelf staan open voor samenwerking met andere partijen en hopen dat we begin 2014, als het Kulturhus klaar is, de buitenschoolse opvang kunnen aanbieden”.

Ouders die interesse hebben en meer willen weten, kunnen mailen naar [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer