Family day – Handen uit de mouwen!

0

HOLTEN – zaterdag 9 maart. Deze heerlijke middag in de natuur begint om 13.00 uur in Natuurdiorama Holterberg met een korte rondleiding en verhalen over het gebied.

Daarna gaan we samen naar de heidevelden van de Holterberg. Een heideveld is een bijzondere biotoop en om die in stand te houden moet soms opslag van bomen en struiken worden verwijderd.

 

Dat gaan we samen doen. Zandhagedissen hebben bijvoorbeeld open plekken nodig om te zonnen en  om er eieren in te leggen, wanneer die dichtgroeien lukt dat niet meer. Vroeger waren er schaapskudden die de heide kort hielden en werd er door de boeren geplagd. Die tijd is geweest en als we dit unieke landschap willen behouden moeten we zelf de handen uit de mouwen steken.

Het programma start om 13.00 uur in het natuurmuseum. Kosten: volwassen € 10,00 kinderen € 7,50. Dit is inclusief museumbezoek en consumptie op de heide. Deelname beperkt, aanmelden 0548-361979  of  [email protected].

Natuurdiorama Holterberg is te vinden aan de Holterbergweg 12 in Holten.Meer informatie op onze website http://www.museumholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer