Brandweer krijgt toch geld

0

HOLTEN – De brandweer van Rijssen-Holten krijgt 18.000 euro van de gemeente om het 150-jarig bestaan van het korps te vieren.
Recent nog weigerde de gemeenteraad van Rijssen-Holten 25.000 euro bij te dragen voor dit feest, maar nu is de begroting gedetailleerder en hebben de politici geen problemen met de gift.

Het Holtense korps is in 1851 opgericht en bestond in 2001 al 150 jaar. Dit jubileum is tijdens de gemeentelijke herindeling ‘vergeten’. Rijssen kreeg in 1859 een brandweerkorps en daarom wordt dit jaar het 150-jarig bestaan van het korps Rijssen-Holten gevierd.

Een speciale commissie heeft allerlei activiteiten bedacht. Zo wordt in mei een brandweerspel gehouden op de basisscholen in Holten en Rijssen. Zo wil de brandweer brandveiligheid en het werken bij de brandweer promoten.

Op vrijdag 5 juni is in het gemeentehuis een receptie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan. Deze is alleen voor genodigden, maar een dag later houdt de brandweer een open dag in het Rijssense Volkspark. De brandweer laat oude voertuigen en materialen zien en geeft demonstraties van vlam in de pan. Ook treden de muziekkapel van partnerstad Steinfurt en het Rijssens Mannenkoor op in de muziekkoepel. De open dag begin om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

In september bezoeken brandweerlieden bejaardencentra met foto’s van de open dag en geven ze een demonstratie met de tankautospuit.

Als afsluiting van alle festiviteiten wordt 9 september een feestavond gehouden voor alle brandweerlieden, hun partners en oud-vrijwilligers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer