Bort Koelewijn Keunedarper 2009

0

HOLTEN – Gisteravond, tijdens Keunedarp lacht, is oud-burgemeester Bort Koelewijn uitgeroepen, door Prins Soer van de Walboer, tot Keunedarper van het jaar 2009.

Als mens en als burgemeester werd hij geroemd. Een burgemeester die tussen de mensen staat en onze gemeente bestuurde op een eerlijke en voortvarende manier.

Keunedarp lacht is een avond van de carnavalsvereniging de Fienpreuvers waarbij er allerlei artiesten komen optreden.
Er werd begonnen met de altijd aanwezig Brandheultjes en de Korkanen. Hierna was het de beurt aan de welbekende Helligen Hendrik. Onnavolgbaar in zijn humor en heerlijk om na te luisteren. Daarna een intermezzo van de Battemse revue.

De huldiging van de keunedarper van het jaar bleek een heel bijzondere. Nadat Bort Koelewijn zijn prijs in ontvangst had genomen wilde hij wel even een woordje kwijt. Hij deed dit op een zo ludieke wijze dat de Fienpreuvers hem gevraagd hebben volgend jaar op te treden als Buutreder.

Toen was er even pauze en kon er gedanst worden op muziek van de Remix Party Band. Hierna een opreden van Jan (Mans) van Riesewiek. Ook hij slaagde erin om de Keunedarpers hartelijk aan het lachen te krijgen.
Even weer een intermezzo van de Battemse revue en daarna was het woord aan Coen (in de buut) van Hoevelaak om de puntjes nog even op de spreekwoordelijke i te zetten.

Om 23.25 uur was er een optreden va Ha die Jan en een half uurtje later was er de finale met nog een rondje door de zaal van de nog aanwezige artiesten.

Keunedarp heeft weer enorm gelachen.

 

 

(foto’s F. Paalman)
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.