voor Holten, door Holten

Boek wereldtijdpad

0

Het Wereldtijdpad® in Rijssen-Holten is volstrekt uniek.

Het is niet alleen een aantrekkelijke wandelroute in de onmiddellijke omgeving van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug (Holterberg), maar wandelaars kunnen ‘en passant’ ook kennis maken met wat er in de achterliggende tweeduizend jaar zoal is gepasseerd.

Het Wereldtijdpad biedt namelijk een schat aan wetenswaardigheden vanaf jaar 1 tot nu toe. Van de bouw van de Eiffeltoren tot het eerste sms-je.

Van de Bataafse opstand tegen de Romeinen tot de aanslag op de Twin Towers. Van de reis van Marco Polo tot de ontdekking van Paaseiland. En van Rembrandts Nachtwacht tot de eerste avondvullende tekenfilm. Alles komt voorbij.

De gids bevat negen rondwandelingen die variëren in lengte van 4 tot 11 kilometer. Naast de korte en krachtige routebeschrijvingen met handige kaartjes, vindt de lezer ook allerlei praktische informatie over bijvoorbeeld horeca onderweg, musea en bezienswaardigheden in de omgeving en een overzicht van verblijfsaccommodaties.

De gids Wereldtijdpad laat je op een ontspannen, lichtvoetige manier kennismaken met tal van zaken die achter ons liggen. De toegankelijk geschreven teksten zullen jong én oud aanspreken. Informatief en toch leuk. Deze gids laat zien hoe dat kan.

Auteur Floor Looy is de bedenker en initiatiefnemer van het vijftig kilometer lange wandelpad. De Europese Unie, de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten financierden het project.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.