Blauw Wit verspeelt punt

In de thuiswedstrijd tegen het Zwolse WVF leek Blauw Wit op weg om opnieuw een gelijkspel uit het vuur te slepen. Helaas wisten de gasten in de slotfase alsnog te scoren waardoor de Holtenaren  toch met lege handen achterbleven.

De Blauw Witters begonnen goed aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut kwamen ze aan de leiding. Een snelle overname bracht Teunis Beldman vrij voor de doelman. De frêle middenvelder bleef koel en gaf met een schuiver in de verste hoek de Zwolse keeper te Wiele geen kans. (1-0). Grote vreugde aan de lijn bij de Blauw Wit aanhang en ontreddering bij de meegereisde Zwolse supporters. WVF voerde het tempo op en dat resulteerde in de 9e minuut in een corner voor de gasten. De defensie van Blauw Wit kreeg de bal onvoldoende weg en Martijn Ruijsch profiteerde (1-1). Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd waarin WVF technisch beter was maar Blauw Wit met veel inzet kon compenseren. In de 21e minuut kwam WVF op voorsprong. De goedspelende Willem Bel bereikte clubtopscorer Jabir Mazouz die de bal tegen de touwen knalde (1-2). Even leek Blauw Wit van slag maar herpakte zich snel. WVF had een veldoverwicht en kreeg ook kansen maar opnieuw toonde Maurits Beltman aan dat hij een puike vervanger is voor de geblesseerde William Kolkman. Ruststand 1-2.

Blauw Wit kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer en trok zelfs het iniatief naar zich toe. De achterhoede van WVF bleek niet het sterkste deel van de ploeg en binnen 5 minuten lag de gelijkmaker erin. Gijs Klein Nagelvoort was degene die de goal op zijn conto mocht schrijven (2-2). Maar net als in de 1e helft kon Blauw Wit deze stand niet vasthouden. Nauwelijks twee minuten later zette Kristian Bril met een geweldige dieptepass Willem Bel vrij voor de goal. De Zwolse spits had al een aantal goede kansen verprutst maar deze keer faalde hij niet (2-3).

Opnieuw moest de thuisclub in de achtervolging. Met lef en overtuiging gingen de elf van Alex Hengeveld de strijd aan maar dat leverde ook kansen op voor de bezoekers. Gelukkig kon de uitblinkende Maurits Beltman zijn doel schoonhouden. Inmiddels waren Jurgen van Dijk en Arjan Aanstoot als vervangers van Kay Schuppert en Remon Muller in het veld gekomen. In de 75e minuut bereikt een voorzet van Jurgen de volledig vrijstaande Sander Bruggeman die met een magistrale kopbal de stand weer gelijk trok. (3-3). Opnieuw liet de thuisclub zich bijna direct weer verrassen. In de 79e minuut zette (opnieuw) Kristian Bril goed door; hij bereikte Jamir Mazouz en diens schot werd in eerste instantie geblokt door Maurits. Helaas kwam de bal voor de voeten van invaller Max Goudbeek die niet aarzelde en de 3-4 liet aantekenen. Wie dacht dat Blauw wit nu verslagen was kwam bedrogen uit. Met veel risico achterin werd met man en macht geprobeerd om toch nog een gelijkspel te halen. Helaas slaagden de pogingen niet en toen de klok reeds 90 minuten aangaf was het wederom Max Goudbeek die voor de 3-5 zorgde. Meteen daarna floot scheidsrechter Nijenhuis uit Deventer voor het einde. Gezien het vertoonde spel en met name de getoonde vechtlust was een puntendeling gerechtvaardigd geweest. Volgende week een vrij weekend en daarna op 12 mei de thuiswedstrijd tegen het IJsselmuidense IJVV.

Opstelling Blauw Wit:
Maurits Beldman; Nick Dijkink, Leander Stam, Gijs Klein Nagelvoort, Remco Stam; Jasper Kampman, Edwin Bolink, Teunis Beldman; Sander Bruggeman, Remon Muller (64’ Arjan Aanstoot) en Kay Schuppert (64’ Jurgen van Dijk).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer