Belevingspad Holten, aandacht voor behoud Beukenlaan

1

HOLTEN – Op donderdag 11 september 2014 heeft de commissie grondgebied een positief advies gegeven over de plannen voor het aanleggen van het Belevingspad.

Het Belevingspad is de verbinding tussen het centrum van Holten en de Holterberg. In 2013 is ingestemd met het ontwerp van het Belevingspad. De hoofdlijnen die hierbij aangegeven waren, zijn de afgelopen periode verder uitgewerkt in een definitief ontwerp. Het college heeft dit ontwerp op 11 september voorgelegd aan de commissie.

Na reacties die onder andere tijdens de inloopavond gegeven zijn, heeft het college de plaatsing van het kunstwerk nabij het station opnieuw bekeken. Het kunstwerk, een omgevallen boom, is nu zo ingetekend dat het zicht vanaf het NS station naar de Beukenlaan en andersom gegarandeerd is.

Behoud Beukenlaan
Een meerderheid van de commissieleden gaf aan dat de Beukenlaan in principe tussen de Enkweg en Forthaarsweg voor alle motorvoertuigen moet worden afgesloten. De reden hiervoor is dat daarmee de levensduur van de Beukenlaan verlengd wordt. Verder is aangegeven dat er een alternatief moet komen voor de ontsluiting van de landbouwpercelen langs de Beukenlaan en dat de landbouwgrond onder de beuken een andere functie moeten krijgen. Het college heeft toegezegd deze aanvullingen mee te nemen. De komende tijd wordt gekeken hoe deze nieuwe onderdelen gerealiseerd kunnen worden. Na een besluit hierover worden de nodige procedures gestart.

1 reactie
  1. heleen zegt

    dit menen jullie niet. bekijk de normale mooie foto van het beuken laantje.
    op deze manier wordt het een aanfluiting en verdient het de naam niet meer.
    vr.gr.heleen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.