Belevingsonderzoek onder inwoners

0

HOLTEN – De gemeente schrijft deze week 1500 inwoners aan met het verzoek deel te nemen aan een belevingsonderzoek. Rijssen-Holten wil graag dat alle inwoners kunnen meedoen aan de samenleving.

Met een breed pakket aan maatregelen en voorzieningen probeert de gemeente mensen te ondersteunen en de leefbaarheid en sociale samenhang te bevorderen.
Door dit onderzoek probeert de gemeente te weten te komen hoe inwoners hun leefomgeving ervaren en of burgers weten waar ze terecht kunnen met vragen over wonen, zorg, welzijn of opvoedondersteuning. Rijssen-Holten wil zo het beleid beter afstemmen op onder andere vrijwilligers en mantelzorgers.

De uitslag van het onderzoek helpt de gemeente om maatregelen en voorzieningen te verbeteren.
Het onderzoek spitst zich toe op de volgende wijken: centrum Holten en Rijssen, Veeneslagen en Stad West (omgeving Baankamp, Molenstraat, Bleekstraat en Blinde Banisweg). Alleen inwoners uit deze wijken kunnen een vragenlijst van de gemeente krijgen.
In mei verwacht de gemeente de resultaten van het onderzoek. Ze worden bekend gemaakt via de gemeentelijke website (www.rijssen-holten.nl) en de huis-aan-huisbladen.
Inwoners die nog vragen hebben over dit onderzoek kunnen op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur terecht bij het Zorgloket. Het telefoonnummer is 0548-854836.

Thema’s in het onderzoek
• De directe woonomgeving
• Vragen over vervelende voorvallen en misdrijven in de buurt
• Aanwezigheid van voorzieningen in de buurt
• Jeugd, opvoeding en gezin
• Vrijwilligerswerk en zorg voor anderen
• Informatie en advies vanuit de gemeente
• Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
• Sociale contacten
 

(bron Weekkrant)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer