Amazing organiseert internationaal korenconcert.

HOLTEN – Zaterdag 4 oktober 2008, aanvang 19.30 uur, zal er een internationaal korenconcert plaatsvinden in “de kandelaar’ in Holten. Met in de pauze een verloting.

Enkele leden van het Holtense koor Amazing hebben alles op alles gezet om in korte tijd een mooi programma samen te stellen voor deze avond. Zo komt er een koor uit Steinfurt Duitsland. Het koor “Sing With Joy’, opgericht in augustus 2006, telt 70 leden incl dirigente Elzabeth Lefken. Zij brengen een gevarieerd repertoire met de nadruk op plezier.(Joy) In juni 2007 zijn zij al in Holten geweest om deel te nemen aan het programma ter ere van de partnergemeente week

Mede via de Stichting Jumelage is dit concert mogelijk gemaakt met de steun van het Alfred Moserproject van Euregio, dat dit jaar 50 jaar bestaat.‘Euregio’ staat voor een grensoverschrijdend samenwerkingsverband in Europa aan beide zijden van de grens Nederland/Duitsland.

Naast Duitsland is Frankrijk vertegenwoordigd op deze avond. Het in 1989 opgerichte en 25 leden tellende koor ’La Compagnie des Chanteurs Clavésiens’ uit Claviers (Provence), zal een gevarieerd aandeel leveren tijdens het concert in de vorm van folklore liederen en klassieke stukken. Sinds 1999 is Ademo Pavia, de dirigent. Het koor komt enkele dagen eerder naar Holten en wordt ondergebracht bij leden van Amazing. Vorig jaar was Amazing te gast bij dit koor in Frankrijk.

Van eigen bodem geven 3 koren acte de présence:

-Bouwkundekoor uit Deventer. Het Bouwkundekoor is in 1984 ontstaan als grap van cafébezoekers in het Theatercafé Bouwkunde in Deventer. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een gezelschap van ongeveer 80 sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen uit Deventer en omgeving. Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit pop, swing, jazz en klassieke nummers, veelal gearrangeerd door dirigent Tom Grondman. Het koor streeft naar meerdere optredens per jaar, is ambitieus en zoekt een balans in de juiste combinatie tussen kwaliteit en gezelligheid. Enthousiasme binnen het koor en bij de dirigent maakt het zingen op de donderdagavond tot een avond in de week waar je naar uit kijkt.

 -Vocalized ook uit Deventer. ‘Vocalized’ is een Close Harmony groep uit Deventer. Zij bestaan al 4 jaar. De groep is samengesteld uit 3 sopranen, 3 alten, 3 bassen, 2 tenoren en dirigent Meintje van Mierlo.

Het repertoire wordt hoofdzakelijk a-cappella gezongen en een klein deel wordt begeleid door de piano. Het omhelst vier tot zes stemmige lichte muziek waarin af en toe  jazz invloeden te horen zijn.

Sommige nummers zijn met een knipoog geschreven.  De groep treedt ongeveer 4 keer per jaar op.

Om de verhoudingen helemaal perfect te krijgen, zijn zij nog op zoek naar een sopraan en een tenor.

-Amazing, het gastkoor, uit Holten.‘Amazing’ (in ’t Holtens “aj maar zingt”) is in 1994 in Holten opgericht als à capella koor.

Een oproep in het Holtens Nieuwsblad en daarna de enthousiaste verhalen over het koor, zorgden voor een snelle groei naar 60 leden.

Dat enthousiasme is, samen met de grote zangenergie, het handelsmerk geworden van  ‘Amazing’.

Het repertoire bestaat uit een mix van Engelstalige pop, Afrikaanse  en enkele Nederlandse nummers,  hoofdzakelijk  à capella gezongen.

Slechts bij uitzondering wordt gezongen met ondersteunende pianobegeleiding.

Tijdens de repetities ligt de nadruk op koorklank en zangtechniek.

Het koor zingt meestal vierstemmig: sopranen, alten, tenoren en bassen.

Sinds augustus 2008 heeft Amazing een nieuwe  dirigent, Tom Grondman.

Tom Grondman werd 17 juni 1965 geboren in Enschede. Hij studeerde daar aan het conservatorium en specialiseerde zich in schoolmuziek, compositie en solozang. Zijn naam is inmiddels gevestigd in de zangwereld. Klassieke muziek, pop en Jazz hebben vooral zijn interesse en maken hem tot een expert op deze gebieden.

Als u interesse hebt om mee te zingen met Amazing? Kom dan vrijblijvend een repetitie bijwonen. Er wordt gerepeteerd op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Holten. Zangervaring is niet vereist, inzet en enthousiasme wel.

Uitgebreide informatie staat op de website: http://www.amazing-holten.nl 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer