Afwisselend voorjaarsconcert HMV

HOLTEN – Afgelopen vrijdag, 19 maart, heeft H.M.V. haar jaarlijkse Voorjaarsconcert gehouden in een druk bezochte Kandelaar.

Het was een afwisselend concert waaraan zowel de jeugddrumband, de drumband, het jeugdorkest, het orkest, de majorettes als de tweedejaars blokfluitgroep deelnam. De blokfluitgroep speelde samen met het orkest het stuk Ode an die Freude. Het orkest speelde daarna The Last of the Mohicans en het lastige concoursstuk Trimbeka.

De jeugddrumband speelde met veel enthousiasme, onder leiding van Michiel Bütterhof, de stukken Africa en Improvisations. In compleet voetbaltenue werd het publiek vermaakt en wakker gehouden. De drumband zelf vervolgde het programma met o.a. The Last Rabbit In Somer Moorland en Esfera Brasil.

Voor aanvang van de pauze werden een viertal mensen gehuldigd door een afgevaardigde van de KNFM: Eline Paalman en Bert Kappert waren beiden 12,5 jaar lid, Linda Rus was 25 jaar lid en Gerhard Voordes, de voorzitter van H.M.V., was 60 jaar lid en werd daarom extra in het zonnetje gezet. Voordes werd geroemd om het mogelijk maken van het repetitiegebouw van H.M.V. aan de Dorpsstraat, zijn grote inzet bij de opbouw van het podium bij concerten en zijn grote enthousiasme bij het organiseren van muzikale uitstapjes voor de hele vereniging naar het buitenland.

Na de pauze was er een samenspel van het orkest, de drumband en de majorettes tijdens Two Worlds, een muziekstuk uit de musical Tarzan, waarbij de majorettes dieren uit de jungle uitbeeldden. Ook werden er door het orkest popstukken gespeeld van Queen (Who wants to live forever) en The Cream of Eric Clapton. Zoals elk concert werd er afgesloten met een mars, dit keer was het de Euro Celebration. Kortom: een geslaagde, afwisselende avond voor jong en oud. Foto’s zijn te bezichtigen op de geheel vernieuwde website: http://www.hmv-holten.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.