Actieweek Schone en Veilige Leefomgeving

HOLTEN – Een groot deel van de mensen voelt zich prettig in een leefbare en schone omgeving. Niet alleen binnenshuis, maar ook op straat. De BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) zetten zich dagelijks in om de wijk, buurt, dorp en gemeente leefbaar te houden. Tijdens de actieweek Schone en Veilige Leefomgeving wordt 2 keer per jaar een taak van de BOA’s belicht. In de komende actieweek is er extra aandacht voor hondenbezitters. Daarnaast is er aandacht voor een veilige publieke taak.

Overlast voorkomen
Veel hondenbezitters ruimen de poep van hun trouwe viervoeter op en hebben de hond binnen de bebouwde kom aangelijnd. De BOA’s van de Twentse gemeenten gaan in de week van 23 tot en met 27 mei in gesprek met de baasjes voor wie dit nog geen dagelijkse routine is. Bij overlast schrijven zij een proces verbaal uit. Ook vragen zij aandacht voor de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente. Hierin staan regels waarmee overlast eenvoudig is te voorkomen. Deze verordening vindt u op http://www.rijssen-holten.nl/apv.

Kleurwedstrijd
Speciaal voor kinderen is er op de gemeentelijke website http://www.rijssen-holten.nl een kleurplaat te vinden. Deze kan worden gedownload en kinderen kunnen deze inleveren bij de receptie van het gemeentehuis of inscannen thuis en mailen naar [email protected]. Wie de tekening het mooiste heeft ingekleurd, ontvangt een prijs.

Veiligheidsmonitor
Hondenpoep en loslopende honden behoren tot de grootste ergernissen van inwoners van Twente. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2015. In samenwerking met de inwoners willen de gemeenten dit probleem aanpakken en daarmee bijdragen aan een schoon en leefbaar Twente en Salland.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer