Actie noodhulp Servië

0

HOLTEN – Langzamerhand wordt de realiteit van de ramp op de Balkan ook in het Westen duidelijk. In Kroatië, Bosnië en Servië zijn diverse rivieren buiten hun oevers getreden.

De in Nederland wonende Bosniërs hebben al op tal van plaatsen hulpgoederen voor hun landgenoten ingezameld. Op dinsdag 20 mei 2014 zijn de eerste transporten naar Bosnië vertrokken. De nood is hoog en de media hebben met name oog voor de overstromingen in Bosnië. Iets verderop in Servië, ten westen van de hoofdstad Belgrado, is de nood in de plaats Obrenovac en de dorpen van de gemeente Sabac minstens net zo hoog. In deze omgeving zijn nu al 27 slachtoffers geteld. Twee grote rivieren de Sava en de Donau hebben een ravage aangericht. Hele dorpen zijn van de kaart verdwenen. Huizen zijn bedolven onder de modderstromen en veel vee is verdronken of zwerft rond. Voor deze dorpen en steden wordt nu vanuit het Twentse Hengelo en het Sallandse Holten een hulpactie op touw gezet. De organisatie bestaat uit Servische en Servisch Nederlandse vrijwilligers.

In beide plaatsen worden goederen ingezameld die vanuit Hengelo naar het getroffen gebied worden getransporteerd. Om deze mensen te steunen en het leed te verzachten, vraagd menj een donatie in de vorm van goederen. Een greep uit de meest dringende benodigdheden zijn:

Kleding, onderkleding, kinderkleding, zeep, shampoo, tandpasta en tandenborstels, toiletpapier, pampers, maandverband normaal, scheerschuim en scheermesjes waspoeder, afwasmiddel etc.

Inleveradressen voor de goederen:
In Holten bij Tanja Paalman-Cvetinovic, Erve Joost 4, 0548-36 40 46
Dagelijks inleveren tussen 15.00-17.00 uur op bovenstaand adres, of na telefonische afspraak.

De actie loopt tot en met zaterdag 7 juni 2014

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer