Aanleg BikePark in Holten van start

3

De initiatiefnemers voor de realisatie van een regionaal mountianbikepark in Holten staan, na een lange tijd van voorbereiden, klaar om de schop in de grond te steken. Dit zal gebeuren aan de Dorperdijk 7 in Holten tussen de voetbalvelden van Blauw Wit ’66 en de IJsbaan. Het bestemmingsplan voor deze locatie is inmiddels aangepast en het College van Burgemeester en Wethouders hebben het bestuursvoorstel pacht door MTBsportHolten goedgekeurd.

Ambitie BikePark Salland-Twente
Het nieuwe BikePark in Holten moet een uitdagend mountainbikepark worden voor jong en ouder van beginner tot vergevorderd. Een plek voor mensen met passie voor mountainbiken. Waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten. Nu en in de toekomst. De komst van het BikePark Salland-Twente sluit goed aan bij de fietsambitie van de gemeente Rijssen-Holten en draagt bij aan de verdere profilering van Fietsdorp Holten op regionaal, provinciaal en landelijk niveau.

Vanaf januari gaat de schop in de grond
Vanaf januari 2018 gaan de eerste vrijwilligers van start met het opschonen van het terrein, het één en ander is nog afhankelijk van de kapvergunning van een aantal bomen (alle zomereiken blijven staan). De aanwezige schuur zal gereed gemaakt worden voor de opslag van materialen. Met het aanwezige ophoogzand, wat loonbedrijf PAP ter beschikking heeft gesteld, kan gestart worden met de bouw van een jumplijn en een pumptrack. Afhankelijk van beschikbaar gestelde materialen zal er begonnen worden met de aanleg van overige onderdelen. “Materiaal wat wij goed kunnen gebruiken om te hergebruiken is onder andere: bestraatmateriaal, ophoog zand, zwerfkeien, betonnen rioolbuizen, spoorbielzen, afrastering materiaal en overige bouwmaterialen.”

Vrijwilligers gezocht
Om het BikePark te realiseren zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar meer vrijwilligers. “Wie zoeken wij: Algemene vrijwilligers, die het leuk vinden om buiten te werken, maar op zich niets hebben met fietsen, maar gaan voor de contacten en het eindresultaat. Fietsliefhebbers van de Wielerverenigingen en regionale mountainbikers die affiniteit hebben met technisch rijden, voor het bouwen van trails/north shore en rockgardens.”

Voor het aanmelden als vrijwilliger, aanbieden van materiaal en overige informatie kan er een mail gestuurd worden naar: [email protected]

3 Reacties
 1. Rob Verheijen
  Rob Verheijen zegt

  Ik ga het meemaken zodra ik in Holten woon. Top initiatief dit

 2. Anita Hissink
  Anita Hissink zegt

  Kelvin Gjaltema

 3. Mark Denekamp
  Mark Denekamp zegt

  Bram Severs

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.