64e MAC – Voorjaarsrit

HOLTEN – Voor de op zaterdag 6 maart a.s. te houden 64e MAC – Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling. De organisator van deze endurorit, Motor – en Automobielclub “de Holterberg”, heeft al ruim 200 inschrijvingen binnen maar dit aantal zal naar verwachting nog flink toenemen, met name ook door de ééndaglicentiehouders  die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven.

Onder de inschrijvers treffen we alle Nederlandse “enduro – toppers”, terwijl er ook nog een aantal buitenlandse inschrijvingen worden verwacht, welke dan zorgen voor een internationaal tintje aan dit evenement. De rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2010. 

De route van de 64e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van bijna 70 kilometer, de inters rijden vier ronden en de nationale deelnemers drie.  In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen.Proef I is op het motocross-circuit “de Zuurberg” en heeft een lengte van ongeveer 6 kilometer. Proef II is uitgezet in de buurtschap “Helhuizen” en heeft een lengte van bijna 3 kilometer en proef III tenslotte is gesitueerd op het industrieterrein ‘Vletgaarsmaten’. Met diverse stukken asfalt erin en enkele zeer modderige stukken belooft het hier wel iets aparts te worden, de lengte is ongeveer 6 km zijn.

De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ’t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn. 

Na de onder zeer winterse omstandigheden verreden eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, op 9 januari jl. in Enter, kijken veel rijders uit naar de wedstrijd in Holten waarbij men hoopt dat de naam van deze enduro, MAC-Voorjaarsrit, haar naam eer aandoet met een wat aangenamere temperatuur.

De organisatie is inmiddels druk in de weer om het parcours perfect in orde te brengen en dat is al met al en hele klus, zo moeten er kilometers afzetting geplaatst worden en ook moeten er meerdere bruggen gelegd worden, maar de mannen van de MAC hebben het er graag voor over.

Onder de deelnemers treffen we ook diverse leden van de organiserende vereniging, natuurlijk is het zo aan het begin van het seizoen altijd even afwachten hoe de verschillende nieuwe ontwikkelingen uitpakken, nieuwe motor, andere klasse zijn zaken die soms voor verassingen kunnen zorgen.

Maar van Erik Davids zijn de verwachtingen wel heel hoog gespannen, Nederlands Kampioen 2009 en dat was zijn 16e titel in zijn lange carrière en tevens Sportman van het jaar 2009 van de gemeente Rijssen/Holten, met zo’n staat van dienst gaat hij natuurlijk voor de overwinning in zijn thuis wedstrijd. Er zijn echter nog wel wat kapers op de kust die het hem moeilijk hopen te maken, een daarvan is zijn clubgenoot Ismo ten Velde. Vorig jaar was hij Nederlands Kampioen bij de nationalen en dus dit jaar gepromoveerd naar de inters, zeker een rijder om in de gaten te houden.

Ook van verschillende andere deelnemende clubleden heeft men bij de organiserende vereniging MAC “de Holterberg” hoge verwachtingen. En dan met name van Erald Lammertink, hij wil dit jaar alles in het werk stellen om zijn vorig jaar verspeelde ONK-titel weer te heroveren. Hij moet zeker in staat geacht worden om in zijn klasse de overwinning binnen de vereniging te houden.  Maar ook Allan Davids, Marco Elting, Hilco Huisjes, Kelvin Seppenwoolde,Henk Spenkelink, Menno van der Zee, Björn Schreijer en Rien Rensen, om maar wat namen te noemen, moeten stuk voor stuk in hun klasse voor verassingen kunnen zorgen.  

Al met al belooft het een spannende strijd te worden.

Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven, kan men terecht op de MAC-site: http://www.macdeholterberg.nl

Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route éénmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.

Inschrijven en keuring van de motor is ter plekke mogelijk tussen 13.00 en 14.00 uur op de startplaats bij clubgebouw ‘t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten (tel. 0548-364716), het inschrijfgeld bedraagt € 10.00. De motor moeten voldoen aan het off roadreglement. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een KNMV licentie, deze is eventueel ter plekke te verkrijgen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer