420 opsporingsuren voor drie hondendrollen

HOLTEN – Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) in onze gemeente hebben vorig jaar 420 uur gecontroleerd op overtredingen bij het uitlaten van honden en daarbij drie boetes uitgedeeld. Dat valt te lezen in het jaarverslag Handhaving van de gemeente.

Gehalveerd
Drie boetes in een jaar lijken op het eerste gezicht niet veel. Toch hebben de controles hun vruchten afgeworpen, aldus de gemeente. ‘Het aantal klachten over hondenpoep is het afgelopen jaar gehalveerd’, zegt Marc van Dijk, teamleider handhaving bij de gemeente Rijssen-Holten.

Keutel
Volgens Van Dijk hebben de BOA’s maar beperkte bevoegdheden om op te treden tegen hondenpoep op straat. ‘In onze APV (Algemene Plaatselijke Verordening, red.) staat dat zij pas een boete kunnen uitschrijven, wanneer zij de keutel zien vallen. Tegen hondenuitwerpselen die er al liggen kunnen de BOA’s niets doen. Het is ons doel trouwens ook niet om zoveel mogelijk bekeuringen uit te delen’.

Preventieve werking
‘Er gaat een preventieve werking uit van ons handhavingsbeleid’, beweert Van Dijk. ‘Wanneer mensen de BOA’s zien lopen, zorgen ze ervoor dat ze hun hond niet overal hun behoefte laten doen’.

100 euro
Rijssen-Holten kent twee BOA’s die toezicht houden op het gedrag van hondenbezitters in de gemeente. Een baasje dat betrapt wordt met een poepende hond kan rekenen op een boete van 100 euro. De bekeuring voor het los laten lopen van een viervoeter bedraagt 70 euro.

2 Reacties
  1. GIJS2009 zegt

    Zo goed bezig die boa’s !!

    Laten ze als ze dan toch bezig zijn met controleren ook eens kijken of de voetbalvelden worden onderhouden? Schijnt iemand voor te zijn maar wat ie die beste man doet?

  2. GIJS2009 zegt

    Zo goed bezig die boa’s !!

    Laten ze als ze dan toch bezig zijn met controleren ook eens kijken of de voetbalvelden worden onderhouden? Schijnt iemand voor te zijn maar wat ie die beste man doet?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer