2500 Gezinnen zoeken speelruimte voor trouwe viervoeter

1

GEMEENTE – Voor Frans Noordam, lijsttrekker voor de VVD Holten-Rijssen is de heffing van hondenbelasting al jaren een doorn in het oog. Zijn VVD  krijgt echter geen steun van de coalitie. Maar zegt Noordam: “Positief bekeken, als er dan toch hondenbelasting betaald moeten worden willen we ook dat de hondenbezitter er voorzieningen voor terug krijgt”.

Uit onderzoek is gebleken dat met name veel ouderen de bezitter zijn van een huisdier en dat juicht de VVD toe. Het zorgt voor contacten, voor beweging en niet onbelangrijk een huisdier draagt bij aan het doen verdrijven van een stuk eenzaamheid welke ouderen vaak ondervinden. Daarnaast is met name een hond een goede waker en reageert hij op ongewenst bezoek.

Noordam: “Maar wat doen we als gemeente voor al die hondenbezitters, die met de hond aangelijnd en met een poepzak uitgerust naar buiten gaat? Steng controleren op de naleving van de verordening en een bekeuring is al snel binnen handbereik als we dit nalaten”.

Daarom wil de VVD uit de opbrengsten van de hondenbelasting facilitaire ondersteuning voor de hondenbezitters. Zo zou de gemeente zorg moeten dragen dat de hondenbezitter met zijn hond ook kan spelen, of gewoon even kan rennen en met een bal kan gooien op plekken die daarvoor geschikt en ingericht zijn, dan wel geschikt gemaakt worden.
Noordam ten slotte: “Onze inwoners willen misschien best iets betalen voor hun huisdier, maar het moet, als het aan de VVD ligt, geen eenrichtingsverkeer zijn”.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
1 reactie
 1. Jannie zegt

  Ik heb een paar jaar geleden ook gevraagd bij de gemeente waarom er in Holten geen speelveldje voor de hond was.
  Er belde een dame van het gemeentehuis op die vertelde dat er in Rijssen wel ruimte voor was maar in Holten niet.
  Ik vond het belachelijk maar was al snel uitgepraat.
  Fijn dat Frans Noordam en de VVD nu ook proberen om speelveldjes in Holten te krijgen.
  Ik wens ze heel veel succes en hoop op een positieve uitslag !

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer