20e Klassiekerrace op Koninginnedag

0

HOLTEN – Jubileum editie belooft groots evenement te worden.

De voorbereidingen voor de jaarlijkse Klassiekerrace op Koninginne-dag zijn natuurlijk al weer in gang gezet en gezien het feit dat het dit jaar de 20e editie betreft proberen men er natuurlijk iets extra’s van te maken.

De commissie is uitgebreid en na enige brainstorm sessies hebben ze en programma op papier gezet dat volgens ons klinkt als een klok! De “Beusebergring” zal op Koninginnedag bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit jaar, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging.

Evenals voorgaande jaren zal de wedstrijd te Holten ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen. Koninginnedag valt dit jaar op maandag, dus veel deelnemers zullen er ongetwijfeld een lang  weekend van maken rond het clubgebouw ’t Stuurhuus.

Het aantal inschrijvers is op dit moment nog niet bekend, maar afgaand op vorig jaar zal dit het aantal 200 ruim overschreden, met ongetwijfeld weer diverse buitenlandse rijders, vooral uit Duitsland.

Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaats vinden, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koninginnedag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.
De nostalgie zal ongetwijfeld weer hoogtij vieren op maandag 30 april, Koninginnedag tijdens dit traditionele gebeuren.  De coureurs en het publiek komen graag naar het landelijk circuit te Holten en men zal ook dit jaar weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Maar er komt nog meer klassiek motor moois naar de “Beusebergring” en wel het Classic Motorcycle Demo Team met hun prachtige oud GP racers(of replica’s daarvan) uit de periode 1949-1979. Het team was al vaker in Holten te gast maar mocht volgens de organisatie tijdens dit jubileum evenement, beslist niet ontbreken. We willen hier alvast twee namen bekend maken van oud-coureurs die acte de présence geven en niet de minsten. De namen Theo Bult en Marcel Ankoné spreken natuurlijk tot ieders verbeelding en men is dan ook zeer in de ‘nopjes’ met hun toezegging om met hun motoren in Holten aanwezig te zullen zijn.

Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Diverse aanmeldingen van standhouders zijn al binnen maar er kunnen er nog meer bij. Interesse, bel  dan Jan Veldhuis (tel. 0548-362262) of DirkJan Schoolen (0548-362528)/e-mail: [email protected] .

Voor de leden van de MAC zal er een ‘inbreng-stand’ geplaatst worden.

Op het binnenterrein, rond ’t Stuurhuus, zal ook weer van alles te beleven zijn. Diverse MAC-clubleden zullen hun, vaak prachtig gerestaureerde, motoren tentoonstellen, terwijl ook de afdeling klassieke-auto’s hun opwachting maakt. Verder heeft men nog diverse gasten uitgenodigd met een keur aan bijzondere motoren, tractoren, enz.

Voor info: Ep Krikkink, tel. 0572-321230.

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur

Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.