19e Klassiekerrace op Koninginnedag

HOLTEN – De voorbereidingen bij motor-en automobielclub “de Holterberg”, organisator van de jaarlijkse Klassiekerrace op Koninginnedag, zijn natuurlijk al weer in volle gang, binnen kort zal de “Beusebergring” weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit jaar, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer plaats vinden in nauwe samenwerking met de Historische Motorsport Vereniging.

De nostalgie zal ongetwijfeld weer hoogtij vieren op zaterdag 30 april, tijdens dit traditionele gebeuren op Koninginnedag.  De coureurs en het publiek komen graag naar het landelijk circuit te Holten en de organisatie zal  ook dit jaar weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Evenals voorgaande jaren zal de wedstrijd te Holten dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen. De ‘Beusebergring’ is een prachtig circuit dat gelegen is rond het MAC-clugebouw ’t Stuurhuus en een lengte heeft van plm. 1700 meter. Er worden ruim over de 200 deelnemers aan de start verwacht waaronder ook dit jaar weer diverse rijders uit het buitenland.  

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Ducati, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamathi. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koninginnedag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.

Op het binnenterrein, rond ’t Stuurhuus, zal ook weer van alles te beleven zijn. Veel belangstelling zal er ongetwijfeld uitgaan naar de show en demo van het Classic Motorcycle Demo Team. Hun aanwezigheid met een groot aantal zeldzame historische racemotoren en replica’s  van bekende oud GP-racers is een zonder meer een hoogte punt.

Verder zullen diverse MAC-clubleden hun, vaak prachtig gerestaureerde, motoren tentoonstellen, terwijl ook de afdeling klassieke-auto’s hun opwachting maakt.  
En tot slot is er natuurlijk ook dit jaar weer de motormarkt, niet de grootste maar wel heel gezellig.
Het circuit de “Beusebergring” is gemakkelijk te bereiken. Komend vanaf de snelweg A1 via afslag 26 de N332 op richting Holten, daarna pijlen ‘CIRCUIT’ volgen.

Info: 0572-321230 of 0548-362528 verder http://www.macdeholterberg.nl

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur

Toegang : € 4,00 (jeugd t/m 14 jaar € 1,50, kinderen t/m 8 jaar gratis)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer