Salland op de fiets

SALLAND – Twee nieuwe fietsroutes door Salland

Het Sallands Bureau voor Toerisme heeft in samenwerking met Salland verzekeringen, als onderdeel van het Salland Fit! programma, twee nieuwe fietsroutes door Salland ontwikkeld. De twee routes laten de fietser kennismaken met de hoogtepunten van Salland: de IJssel, de landgoederen, het gastvrije platteland en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De routes maken gebruik van het fietsroutenetwerk waarbij van knooppunt naar knooppunt wordt gefietst.  De fietsroute “Landgoederen langs de IJssel” van 35/53 km en de fietsroute “Platteland en Heuvelrug” van 26/40/48 km zijn gebundeld in één fietsrouteflyer. Deze flyer is voor € 1,50 te koop bij de VVV’s in Salland. De klanten van Salland verzekeringen kunnen op vertoon van hun zorgpas de routeflyer gratis afhalen bij één van de VVV’s in Salland.

Fietsroute Platteland en Heuvelrug
Tijdens deze fietsroute maakt u kennis met het gastvrije Sallandse platteland. De route komt door de dorpen Raalte, Luttenberg, Hellendoorn en Haarle. Tijdens de tocht kunt u letterlijk het platteland proeven met allerlei producten van Sallandse bodem: wijn, aardbeien, boerenzuivel, paardenmelk en meel van de molen. Ter afwisseling van het “platte”land leidt de route ook over de heuvels van de Sallandse Heuvelrug. Een prachtige route van 48 km die in te korten is tot 40 of 26 km.

Fietsroute Landgoederen langs de IJssel
In Salland zijn vele historische buitenplaatsen bewaard gebleven die Salland een bijzondere uitstraling geven. Deze route laat u kennismaken met enkele van de mooiste landgoederen en havezaten van Salland en gaat door de dorpen Diepenveen, Olst, Den Nul, Wijhe en Herxen. Onderweg kunt u genieten van de natuur langs de IJssel en een aantal prachtige landgoederen: Landgoed Nieuw Rande, Havezate De Haere, Kasteel ’t Nijenhuis, Landgoed De Gelder en landgoed Boxbergen. Een mooie route van 53 km die in te korten is tot 35 km.

Samenwerking Sallands Bureau voor Toerisme en Salland verzekeringen
Deze fietsrouteflyer is een eerste resultaat van de nieuwe samenwerking tussen het Sallands Bureau voor Toerisme en Salland verzekeringen. De routes passen prima in het toeristisch product Salland en maken tevens onderdeel uit van het Salland Fit! programma. Dit programma bevat nog veel meer leuke en sportieve activiteiten voor verzekerden van Salland.

Noteer ook alvast de datum 28 mei in uw agenda want dan vindt de eerste Sallandse Fietsdag plaats. Voor meer toeristische informatie en nog meer fietsroutes in Salland kijkt u op de website http://www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl. Voor meer informatie over het Salland Fit! programma kijkt u op http://www.salland.nl 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer