18e Klassiekerrace op Koninginnedag

2

HOLTEN – De voorbereidingen bij motor-en automobielclub “de Holterberg”, organisator van de jaarlijkse Klassiekerrace op Koninginnedag, zijn natuurlijk al weer in volle gang.

Binnenkort zal de “Beusebergring” weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit jaar, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer plaats vinden in nauwe samenwerking met de Historische Motorsport Vereniging.
De nostalgie zal ongetwijfeld weer hoogtij vieren op vrijdag 30 april, Koninginnedag tijdens dit traditionele gebeuren.  De coureurs en het publiek komen graag naar het landelijk circuit te Holten en de organisatie zal  ook dit jaar weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken. Voor het eerst is er dit jaar een  zijspannen-demo

 Evenals voorgaande jaren zal de wedstrijd te Holten dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen.

Er worden ruim over de 200 deelnemers aan de start verwacht waaronder ook dit jaar weer diverse buitenlandse rijders, vooral uit Duitsland.

Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaats vinden, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Ducati, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamathi. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koninginnedag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.

Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig.

Op het binnenterrein, rond ’t Stuurhuus, zal ook weer van alles te beleven zijn. Diverse MAC-clubleden zullen hun, vaak prachtig gerestaureerde, motoren tentoonstellen, terwijl ook de afdeling klassieke-auto’s hun opwachting maakt.

Verder hebben nog enkele mensen met bijzondere motoren hun komst toegezegd, onder anderen een aantal MV 750 cc viercilinders. 

Ook zullen er dit jaar en dat is een primeur, klassieke-zijspannen op de “Beusebergring” verschijnen. Hun optreden zal beperkt blijven tot een aantal demo-rondjes in de pauze, dit in verband met de veiligheid gezien de breedte van het circuit.

Toch hopen we op deze manier de liefhebbers kennis te laten maken met deze spectaculaire klasse. Inmiddels hebben een tiental zijspancombinaties hun medewerking toegezegd.

Het circuit de “Beusebergring” is gemakkelijk te bereiken. Komend vanaf de snelweg A1 via afslag 26 de N332 op richting Holten, daarna pijlen ‘CIRCUIT’ volgen.

Info: 0572-321230 of 0548-362528 verder http://www.macdeholterberg.nl

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur

Toegang : € 4,00 (jeugd t/m 14 jaar € 1,50, kinderen t/m 8 jaar gratis)

2 Reacties
 1. Henk Schoen zegt

  Geachte redactie,
  Hardstikke mooi artikel.
  Ook dit jaar zal ik er als toeschouwer weer bij zijn
  Vooral vanwege dat er ook Puch 250 SGS mee zal rijden.

  Met vriendelijke groet,

  H B Schoen

 2. Henk Schoen zegt

  Geachte redactie,
  Hardstikke mooi artikel.
  Ook dit jaar zal ik er als toeschouwer weer bij zijn
  Vooral vanwege dat er ook Puch 250 SGS mee zal rijden.

  Met vriendelijke groet,

  H B Schoen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.