Nieuwe finishlocatie voor Triathlon Holten

0

HOLTEN – De 26-ste Triathlon Holten finisht op een andere locatie. In nauw overleg met de gemeente Rijssen-Holten is besloten de finish te verplaatsen van Smidsbelt naar Kalfstermansweide, eveneens in het centrum van Holten.

Het besluit is genomen omdat het vroegere gemeentehuis aan Smidsbelt momenteel wordt verbouwd tot Kulturhus. Door deze aanpassing wordt Smidsbelt qua oppervlakte kleiner. Kalfstermansweide is niet alleen groter dan Smidsbelt maar biedt ook meer mogelijkheden om in de groei van het evenement te voorzien. Op Kalfstermansweide zullen behalve de tribunes en het podium voor festiviteiten ook de faciliteiten voor hospitality, media en organisatie worden gebundeld. 

De atleten zullen tijdens het afsluitende loopparcours met een lus langs de tribunes over Kalfstersmansweide lopen, alvorens er te finishen. De wissel fietsen/lopen die normaal gesproken op Kalfstermansweide plaats vond, wordt verplaatst naar de weide van Boerbiet aan de Kerkhofsweg. Op dit wisselpunt zullen zowel de age-group atleten als de deelnemers aan kwart- en achtste Triathlon wisselen. De elite dames en heren blijven net als vorig jaar wisselen in de Dorpstraat tussen Stationsstraat en Smidsbelt. ,

Smidsbelt, sinds 1989 de finishlocatie geweest, zal waarschijnlijk tijdens de Triathlon Holten gebruikt worden voor activiteiten uit het randpgrogramma, zoals de McDonalds/DeKoff Kinderspeelstraat. 

Programma 2010

Holten zal 9 en 10 juli 2010 geheel in het teken staan van het NK en de World Cup Triathlon Olympic Distance. Het programma ziet er als volgt uit: 

                  Vrijdag 9 juli : Officiële openingfeest

                  Woody’s kinder run-bike-run en deWeekkrant.nl Zwemloop. 

Zaterdag 10 juli :  Nederlands Kampioenschap Triathlon ‘age-groupers’

                 NK / World CUP Triathlon elite atleten

                  1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)

                  Triathlon after race party 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.