Zonovergoten Avond4Daagse: 1100 deelnemers genoten van vier dagen wandelbelevenissen

HOLTEN – Vier avonden wandelen onder een strak blauwe hemel en iedere avond weer iets anders meemaken: dat is kort samengevat de tweede editie van de Avond4Daagse Holten. Met 1100 deelnemers kijkt de organisatie meer dan tevreden terug op een prachtige week. De wandelaars kregen vier avonden lang verschillende belevenissen rond een thema voorgeschoteld. De reacties waren iedere avond zeer positief. Op facebook stroomden de leuke berichtjes binnen, maar ook ‘live’ was er groot enthousiasme. Het bruiste vier dagen lang in en om Holten!

De maandagavond stond in het teken van het Holtense bedrijfsleven. Wandelen door een echte wasstraat of door de koeling van Transportbedrijf Müller. Wie kan zeggen dat hij dat gedaan heeft? De deelnemers aan de Avond4Daagse maakten het mee. Fluitje happen bij Waterloo, kozijnen kijken bij Renovar, grote sneeuwschuivers bekijken bij Aebi Schmidt en snacken bij Erik Huzen: het was een groot succes. ,,Verrassend leuk, deze wandelingen door de bedrijven”, zegt een deelnemer. ,,Het leek mij een beetje saai, maar het is super leuk. We weten nu wat er bij de verschillende bedrijven hier gebeurt.”

De dinsdagavond draaide om toerisme en recreatie. Rennen over de spannende stormbaan bij JVpro, aapje hangen bij Trifitt, een appeltje voor de dorst bij Landal en op de foto met Bollo: de wandelaars genoten er zichtbaar van. ,,We liepen over het park van Landal”, zegt een vrouwelijke wandelaar. ,,Dat was leuk. Normaal gesproken doe je dat niet zomaar. Ik heb nu gezien dat ze een leuk restaurant hebben. Misschien ga ik daar nog wel eens naar toe.”

1000e deelnemer
De routes op de woensdag liepen over de Holterberg. ,,Op deze dag had ik mij het meest verheugd”, zegt Irma Kemper. Zij is officieel de 1000e deelnemer en ontvangt uit de handen van wethouder Cornelissen een mand met streekproducten, samengesteld door bakker Nijkamp. ,,Ik houd er van om in de bossen te lopen.” Deelnemers werden op de Holterberg verrast met een lekker ijsje van Nijkamp en genoten zichtbaar van de mooie route. Onderweg kwamen zij ook nog Camping de Holterberg tegen met vers fruit en de opvallende groendaken met zonnepanelen van Markvoort.

Afsluitende donderdag: mooie route en medailles
De laatste avond liep de route over de Beuseberg en stond kunst & cultuur centraal. Onderweg namen de wandelaars de kwast ter hand en schilderden mee aan een kunstwerk bij Fysiotherapie Holten. De route was prachtig en bood veel inspiratie voor het maken van een kunstzinnige foto. Kunstenaarscollectief Verenigde Holtense Beeldende Kunstenaars (VHBK) schreef een wedstrijd uit voor de meest kunstzinnige foto. Langs de route exposeerden er ook een aantal kunstenaars en waren er prachtige beelden en schilderijen te zien. De Rabobank serveerde een drankje en Coop Léon Haanstra zorgde voor de gezonde snack. De laatste wandelaars van de tweede editie werden onthaald door wethouder Cornelissen. Hij bedankte namens de gemeente de organisatie en zei trots te zijn op het feit dat Holten zo’n mooi wandelevenement heeft.

De organisatie is tevreden over het aantal deelnemers. ,, ,,Het feit dat we 1100 deelnemers hadden, heeft ons verrast en de vele enthousiaste reacties zijn echt te gek”, laat Daphne de Jong namens de organisatie weten. ,,Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen maar ook bedrijven in beweging zijn gekomen. Daar genieten we van! Wij denken alweer aan de derde editie en de eerste ideeën staan op papier.”

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer