Zeer geslaagd en gezellig Dijkerhoeksfeest weekend

HOLTEN / DIJKERHOEK – Het weekend van 26, 27 en 28 juni stond in het teken van het Dijkerhoeksfeest. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd, gezellig en mooi Dijkerhoeksfeest. Dat begon op vrijdagochtend voor de lagere schooljeugd met spelletjes. Na het eten bij het Bonte Paard en een gezellige karaoke show hebben de kinderen de eerste rondjes gedraaid in de draaimolen en de zweefmolen.

Vrijdagavond begon traditiegetrouw met de revue DAT Brán d’r op. In de bomvolle tent genoot iedereen van de soms ontroerende, hilarische en gekke sketches, dans en zang. Na afloop werd de tent op de kop gezet door de 100 % Powerband. Het was nog lang erg gezellig in de tent.

Op zaterdag allemaal weer vroeg uit de veren voor de optocht. Wat opviel was het grote aantal jeugdige deelnemers. Erg mooi om dit te zien. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dus dat belooft nog wat. De jury bestaande uit Dominee Rozenboom, Gerrit Nikkels en Johan Wiersma hadden er nog een hele kluif aan om uit de mooie lange, kleurrijke optocht de winnaars aan te wijzen.
Dat zijn geworden:

Straten:
1. Vonderschotten / Spekkies ’s vetpaleis
2. Oude Stationsweg / K3
3. Ooln Diek / Bezuinigingen in de zorg

Jeugd:
1. Vriendinnengroep Lotte Koopman / Boerinnetjes
2. Vriendinnengroep Minke Jansen Maneschijn / K3
3. Vriendinnengroep Lieke Ebrecht / Wieffies

Schoolkinderen:
1. Rens Engbers en Guus Paalman / Boskabouters van de  Heksenweg
2. Kids Hafafa / Film
3. Boeren kracht keet (gr 7) / Feestbeesten

Na afloop van de optocht kon iedereen lekker bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of een glaasje in de tent en was er op het feestterrein van alles te zien en beleven op het streekmarktje. En de kinderen vermaakten zich heerlijk op de kermis en op de stormbaan buiten.

Om 14.00 uur begon de zeskamp Expeditie Dijkerhoek. Er werd door 16 teams fanatiek, maar sportief gestreden om de felbegeerde Bonte Paard bokaal. Na een echte expeditie finale, waarin er o.a. sprinkhanen en meelwormen verorberd werden, waren het de dames van gröss maai’n is mien hobby die als winnaar uit de strijd kwamen. De Essensteeg eindigde als tweede en de winnaars van 2013 en 2014, K.U.D. werden dit jaar derde.

Zaterdagavond zette de band Baby Blue de hele tent goed op de kop. Wat de Zingende Fresia’s een beetje vergaten, interactie met het publiek, maakten deze jonge gedreven mannen meer dan goed. Wat de organisatie betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar. Na afloop bleef het nog lang gezellig in en om de tent.

Op zondagochtend werd er onder muzikale begeleiding van de Möl’n zangers, die mooie liedjes uit de top 2000 zongen,  genoten van een heerlijke brunch. Om twee uur werd er afgetrapt door de Diekerhookse Top 2000. Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn! Dijkerhoek is dan ook erg trots op onze muzikale talenten. De energie spatte van het podium af. Mooie oude nummers werden afgewisseld door rustige nummers om vervolgens via Nederlandstalige meezingers weer door te gaan naar het stevigere rockwerk. Kortom een geweldige show, welke ondersteund werd door mooie visuele oude beelden van de gespeelde nummers. Tussen deze drie sets speelde Boh Foi Toch op het andere podium. Terug van weggeweest wisten deze mannen de sfeer er ook reuze goed in te houden. Kortom een geslaagde  muzikale zondagmiddag.
Ondertussen was er buiten ook van alles te doen. De brandweer gaf een aantal leuke demo’s. De kinderen konden ook meedoen met spuitvoetbal. Voor de echte waaghalzen stond Ga Bewegen er met een stellage van 21 meter hoog. Er zijn heel veel kinderen die de bel bereikt hebben. Super knap en stoer! Verder waren de trampolines en stormbaan weer erg in trek. En konden de peuters naar hartenlust spelen in de zandbak en draaien in de draai- en zweefmolen.

Uit alle goede inzendingen van de Dijkerhoekse feestpuzzel is er een winnaar getrokken. Dit is geworden de familie Hoefman aan de Deventerweg.

Uitslag van de kleurplaten:

0-4 jaar:
1. Sien Rensen 2 jaar
2. Hope Rensen 2 jaar
3. Adelle Möller 3 jaar

5-8 jaar:
1. Sem Baars 7 jaar
2. Teun Rensen 5 jaar
3. Twan Stevens 7 jaar

9-12 jaar:
1. Anouk Stevens 9 jaar
2. Gemke Jansen Maneschijn 12 jaar
3. Sebas Brandsen 12 jaar

De organisatie van het Dijkerhoeksfeest gaat zich nu opmaken voor het volgende festijn op 31 oktober a.s.. Voor meer informatie zie http://www.petersparty.nl of volg op Facebook Petersparty Dijkerhoek.

Reacties zijn gesloten.