Winstreeks Heren 1 volleybal vereniging Mintonette wordt voortgezet

HOLTEN – De wedstrijd werd deze keer op donderdagavond gespeeld, niet echt favoriet bij de Holtenaren. Felini staat in de stand één plek boven Mintonette met een behoorlijk verschil in punten. Toch hebben onze heren laten zien dat ze op dit moment een geweldige reeks wedstrijden aan het spelen zijn; nog geen verlieswedstrijd sinds de winterstop (behalve tegen de ongeslagen nummer 1).

De beide teams begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. In de eerste set was duidelijk dat er bij het team uit Enschede warm gespeeld moest worden want ze kwamen er niet echt aan te pas. Rond de twaalf punten was het spel voor Holten die rustig het eigen spel speelde en daardoor de set vrij gemakkelijk won met 15-25.

In de tweede en derde set liet Felini zien dat ze beter in het spel kwam door meteen de voorsprong te pakken. Vooral een geweldige servicereeks van een speler bij de tegenstander bracht hen veel punten, onze heren hadden geen antwoord op de moeilijke opslag. Ook de sfeer binnen het Holtense team was niet kenmerkend: weinig rumoer, onrust in het spel, weinig teamspirit. Ondanks dat, is er één kenmerk dat altijd blijft: vechtlust. Opgeven is geen optie, tot de laatste punt wordt geknokt. Het was helaas voor de tweede en derde set niet voldoende: 25-22 en 25-20.

Bij een achterstand van 2-1 was de vierde set een beslissende: verlies of door naar een vijfde set. Het bleef heel lang onduidelijk wie de set naar zich toe zou trekken; beide teams stonden wisselend voor. Wel was duidelijk dat bij Holten weer een team stond te spelen waardoor er meer rust kwam. Bij twintig punten stond Holten nog 2 punten achter maar daarna namen ze het over. Setwinst en dus een gelijke stand; de laatste set moest een winnaar brengen.

De prognose was in ieder geval al verslagen, daar was gemeld dat Felini met 3-1 zou winnen. Mintonette begon gedreven aan de laatste set en de voorsprong die toen ontstond gaven ze niet meer uit handen. Een prachtige 10-15 was het resultaat en nog beter: een 2-3 winst! Aan de winstreeks is nog steeds geen einde gekomen.

De volgende wedstrijd is tegen Havoc, een zware tegenstander. 1 april wordt deze wedstrijd thuis gespeeld. De heren zijn op zoek naar spelers die 1ste of 2de klasse willen spelen, heb je interesse? Kom eens kijken en proeven aan de gezelligheid bij Mintonette!

Reacties zijn gesloten.