Handbaldames ten onder

HOLTEN – Zaterdag avond stond de tweede confrontatie tegen Artemis in Wehl op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor ons. Gezien de stand waren het aan onszelf verplicht om punten mee te nemen naar Holten om in deze klasse te kunnen blijven. Artemis is een prima handballende ploeg is, maar aangezien in de thuiswedstrijd met 27-14 was gewonen, zou dat uit ook moeten kunnen!

De voorbereiding was wat slordig omdat de teamkleding in Holten was blijven liggen. Tijdens het inschieten van de keepers moest daardoor de kleding nog worden omgeruild. Holten was vanaf de start onvoldoende bij de les. Aanvallend en verdedigend was Holten een ander team. Verdedigend werd te weinig gepraat. De opdracht was mangericht verdedigen, maar de ondersteuning was onvoldoende. Aanvallend ging het veel beter. Er werd goed samengespeeld. De eerste vijf minuten ging het gelukkig nog gelijk op en bleef het 4-4. Daarna ging het wisselend. De scheidsrechter gaf Marjolein Nijland en Karlijn Bekkernens tegelijk twee minuten waardoor Holten 2 minuten met vier tegen zes speelsters moest spelen. Het allermooiste moment van de wedstrijd was dat in deze periode Jessica Smit en Gitta Bekkernens een perfecte één-twee combinatie uitvoerden die Gitta doeltreffend afrondde! De ruststand werd 16-13 in het voordeel van Artemis.

De tweede helft stond de verdediging beter. Holten speelden lekker en de keeper van Artemis had geen grip op de kanonschoten van Karlijn Bekkernens (17-16). Daarna kwam helaas een periode zonder doelpunten aan Holtense zijde, terwijl Artemis wel wist te scoren. De thuisploeg kon opnieuw uitlopen naar 20-16. Gelukkig herpakte Holten zich en scoorde vijf keer achter elkaar. Holten kwam met nog 9 minuten te spelen op gelijke hoogte (21-21). Zenuwen kregen bij beide teams de overhand. Verdedigend had dit voor Holten voordelen, maar aanvallend zeker niet! Jony Mijermanstond uitstekend te keepen en redde bij de stand van 23-22 fantastisch.
De laatste minuut ging in er moest gescoord worden! Marjolein Nijland maakte een prachtige schijnbeweging maar werd naar de vloer gehaald in de laatste 10 seconden. Een penalty waardige overtreding was gemaakt, maar de scheidsrechter durfde de straf zo vlak voor tijd niet te geven. Direct daarna ging de zoemer met een zure 23-22 nederlaag tot gevolg.
Doelpunten: Jessica Smit 7, Karlijn Bekkernens 6, Gitta Bekkernens 3, Marjolein Nijland 2, Femke Haverslag 2, Joyce Kappert 2.

Volgende week is er geen wedstrijd i.v.m. Pasen. Daarna volgen nog twee spannende wedstrijden tegen SDOL (3 april om 12.30 in ’t Mossink) en tegen Kwiek (10 april om 11.30 in het Tijenraan).

Reacties zijn gesloten.