Wildspiegels houden reeen van de weg

0

HOLTEN – Langs 21 kilometer buitenwegen in Rijssen-Holten worden wildspiegels geplaatst.

De gemeente heeft hier samen met de Wildbeheerders een plan voor opgesteld. Op dinsdag 9 november 2010 om 16.30 uur ondertekenen de voorzitters van de Wildbeheereenheden en wethouder Jan Ligtenberg van Rijssen-Holten een convenant.

Met de wildspiegels worden dierenslachtoffers op wegen in het gebied zoveel mogelijk tegengegaan en komen minder ongelukken voor met auto’s en motoren.

De gemeente Rijssen-Holten en de Wildbeheereenheden Holten, Sallandse Heuvelrug en West-Twente hebben in gezamenlijk overleg een plan ontwikkeld om het aantal slachtoffers van reewild in het verkeer te beperken. Langs diverse wegen in het buitengebied, waar regelmatig wild aangereden wordt, komen over een totale lengte van 21 kilometer zogenaamde wildspiegels te hangen. In de avond- en nachtelijke uren reflecteren de wildspiegels het licht van de koplampen van de auto’s. Wild wordt dan afgeschrikt door de reflecterende verlichting. Voor automobilisten en motorrijders wordt daarmee de kans op een aanrijding met wild, ook teruggebracht.

Afspraken
De gemeente en de Wildbeheereenheden hebben de afspraak gemaakt dat de gemeente zorgt voor de aanschaf van de wildspiegels en ook zorgt voor het beschikbaar houden van een reservevoorraad wanneer geplaatste wildspiegels zijn verdwenen of defect zijn. De Wildbeheereenheden zorgen in hun eigen beheergebied voor het plaatsen en onderhouden van de wildspiegels.
Plaatsing gebeurt nog dit jaar. Daarbij worden ook de leden betrokken.

Provincie Overijssel en de Regio Twente subsidiëren ook
Ook de provincie Overijssel en de Regio Twente zien het belang in van het plaatsen van wildspiegels. De gemeente heeft voor de financiering van het plan met succes een beroep kunnen doen op de provincie Overijssel en de Regio Twente.
De provincie Overijssel heeft een financiële bijdrage toegezegd in het kader van de ontwikkeling van de Sallandse Heuvelrug. De Regio Twente heeft een bijdrage toegezegd in het kader van de uitvoering van het programma Duurzaam Veilig op wegen in het buitengebied.
Met het beschikbaar komen van deze provinciale en regionale bijdrage én met de financiële steun van de gemeente Rijssen-Holten kunnen de wildspiegels geplaatst worden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.