Kandidaten Maestro 2018

Wie wint Maestro Holten 2018

14 juli 2018

Wie wint Maestro Holten 2018

14 juli 2018

Daphne de Jong-Schipper en Hans Tutert mochten zich al een jaar lang Maestro Holten noemen. Ook dit jaar zijn er weer zes Holtenaren die op 14 juli, in een uitverkochte theaterzaal van het Kulturhus, de strijd aan gaan om Maestro van Holten te worden. Het is al weer de 3e editie van deze concertwedstrijd die HMV presenteert. Alle kandidaten kregen één repetitie met het orkest en hebben net als de vorige jaren na een korte masterclass van dirigente Michelle Wassing, het stokje letterlijk over genomen. En dat het niet zomaar een beetje met je armen zwaaien is, zullen de vorige kandidaten beamen. Je moet over heel wat capaciteiten én charisma beschikken om een orkest goed te leiden.

De nieuwbakken dirigenten zijn dit jaar: Sabrine Deijk (dochter van tenorsaxofoniste Eline Paalman), Kapper Mark Wander Drent, supermarktondernemer COOP Marloes Haanstra, Technisch adviseur bij TAB Dick Schuppert (vader van sopraansaxofoniste Naomi), redacteur en columnist Laurens Jan Stam en tandarts Klaas van Aken.

Een bont gezelschap dat de avond vast tot een succes zal brengen!

Hoe de kandidaten gaan dirigeren is aan de kandidaten zelf. Vorige jaren hebben we al een bierspatel, hardloopkleding, een geweldige zanger, galajurken, fitnessoefeningen met de muzikanten, bakkerskleding, bijzondere shirts en omkooppraktijken voorbij zien komen.

Tijdens het concert is er halverwege een afvalronde: met de stemming is een grote rol weggelegd voor het publiek waarbij er 3 maestro’s zullen afvallen. Drie finalisten mogen nogmaals hun dirigeer-talenten laten zien. Nieuw dit jaar is dat zij dan allen hetzelfde stuk zullen krijgen om te dirigeren, zonder bij elkaar te luisteren. Hierna zal de vakjury uiteindelijk een winnaar kiezen! Presentatie is weer in de vakkundige handen van Erik Rensen en vanuit de Greenroom Camilla Heeregrave.

De aanvang is 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.

6 Reacties
 1. Lianne Schuppert zegt

  Dick Schuppert als je je best doet en iets meer dan dat krijg je genoeg stemmen

 2. Mannes Kruithof zegt

  ik stem op dick schuppert

  1. Lianne Schuppert zegt

   Mee eens Mannes Kruithof

  2. Mannes Kruithof zegt

   Lianne Schuppert 👍👍

  3. Lianne Schuppert zegt

   Als iedereen op papa stemt dan wint hij het nog

  4. Mannes Kruithof zegt

   Lianne Schuppert zou mooi zijn, ik gun het je vader wel👍👍

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Evenement Informatie

Maestro Holten 201814 juli 2018

 
Kulturhus Holten
20:00  

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer