Wethouder Stegeman zet makelaardij op laag pitje

0

HOLTEN – Hij heeft een klein makelaarskantoor en is sinds gisteren ook wethouder ruimtelijke ordening en volkshuisvesting van de gemeente Rijssen-Holten. Ab Stegeman (64) wil de schijn van belangenverstrengeling vermijden. Daarom zet hij de makelaardij op een laag pitje.

Zolang hij wethouder is, neemt hij geen nieuwe opdrachten meer aan. Alleen voor de vier woningen woningen die Stegeman nog in portefeuille heeft probeert hij een koper te vinden. "Puur verkoop is niet conflicterend", zei Ab Stegeman, gisteravond in de raadsvergadering, waarin hij als CDA-wethouder werd benoemd en beëdigd. Ook van zaken die hij in het verleden als makelaar heeft behartigd doet de nieuwe wethouder afstand. Als het gemeentebestuur er mee te maken krijgt, moeten zijn collega’s er mee aan de slag.

De benoeming van Stegeman komt voort uit een trieste samenloop van omstandigheden. Stegemans voorganger, Thea van Dalen, is recent plotseling overleden. Stegeman zou haar tijdelijk opvolgen, maar gaat dat nu tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 doen.

Burgemeester Bort Koelewijn sprak gisteravond een in memoriam uit. Hij noemde Van Dalen ‘open, kundig en bevlogen’. CDA-fractievoorzitter Harry Dul prees haar als een ‘daadkrachtige vrouw, die haar taak met grote toewijding vervulde’. Daarna werd in de raadzaal een minuut stilte in acht genomen.

Vervolgens ging de raad over tot de benoeming van Ab Stegeman. Die benoeming was unaniem. De nieuwe wethouder werd er door gesterkt. "Ik gá er voor en hoop dat ik de verwachtingen kan waarmaken", sprak Stegeman na het afleggen van de eed. Fijntjes deed hij een oproep tot betere verhoudingen in de raad van Rijssen-Holten "Natuurlijk mogen raadsleden hun eigen geluid laten horen. Maar zou het goed zijn als ze af en toe wat dichter bij elkaar lopen."

Ab Stegemans broer Wim was voorheen wethouder. Dat ontlokte CDA-fractievoorzitter Dul de opmerking. "Amerika heeft de Kennedy’s, Rijssen-Holten de Stegemannen."

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.