Wereldkampioen Dekoor Close Harmony in Kulturhus

0

HOLTEN – Op vrijdag 5 oktober organiseert Stichting A Capella Holten in het Kulturhus opnieuw een veelbelovend concert. Na het succes van het Triple A Capella concert op 4 februari 2012 is het nu gelukt een wel zeer bijzonder koor naar Holten te halen: Dekoor Close Harmony uit Utrecht. Sinds juli 2012 is Dekoor namelijk wereldkampioen jazz en pop, beide titels behaald tijdens de World Choir Games in Cincanatti (USA). Het Kulturhus kan zich dus verheugen op een optreden van internationaal topniveau!

Dekoor heeft de afgelopen jaren meer prijzen in de wacht gesleept. Om er enkele te noemen: het koor won het televisieprogramma Korenslag in 2007 en werd wereldkampioen jazz in 2010 tijdens de World Choir Games in China.

Dat de studenten in een tijd van boetes op langstuderen  een dergelijk hoog niveau kunnen bereiken, is voor een belangrijk deel te danken aan de zeer deskundige muzikale leiding. Dirigent Christoph Mac-Carty kreeg in 2011 de vierjaarlijkse ‘Bert Eerden Trofee’, de prijs voor beste dirigent van Nederland. In de wijze waarop Dekoor de nummers op het toneel brengt, is zichtbaar dat het koor wordt begeleid door een professionele regisseur.

Dekoor heeft een afwisselend repertoire: jazz, rustige ballads, stevige pop, swingende latin, musicalsongs, maar ook experimentele en klassieke stukken. Het optreden op vrijdag 5 oktober a.s. is het eerste concert van Dekoor na de succesvolle deelname aan de World Choir Games. Het koor zingt in het Kulturhus a capella of wordt begeleid door piano. Onderdeel van het programma is een workshop met het publiek.

Het concert begint om 20.00 uur. De kaarten kosten € 15,- en zijn verkrijgbaar via http://www.kulturhusholten.nl/agenda en bij de VVV Holten (Smidsbelt 6).

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer