Waerdenborchleerling Peter op den Dries wint landelijke kangoeroewedstrijd

0

HOLTEN – Vier chocoladerepen kosten € 6,- meer dan één chocoladereep. Hoeveel euro kost één chocoladereep? 1, 2, 3, 4 of 5 euro?

Dit is één van de 30 vragen waaruit dit jaar de kangoeroewedstrijd bestond. De kangoeroewedstrijd is een wiskundewedstrijd voor Nederland en België, waaraan alle leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs kunnen meedoen. Voor de verschillende niveaus zijn er verschillende vragen. Dit jaar deden in totaal zo’n 85000 leerlingen mee.

Ook op SG De Waerdenborch in Holten hebben leerlingen zich op 15 maart over de verschillende vragen gebogen. Eén van hen was 4-HAVO leerling Peter op den Dries. Gedreven stortte hij zich op de opgaven. En met resultaat: vorige week ontving hij uit handen van coördinator Anne Wil Brinkmans de eerste prijs. Van alle 4-HAVO leerlingen uit Nederland en België wist hij de meeste punten te scoren. Enigszins beduusd nam hij de vele prijzen en medaille in ontvangst te midden van zijn klasgenoten die hem met een hartelijk applaus feliciteerden.

Coördinatoren Anne Wil en Marieke zijn erg tevreden en hopen dat ook volgend jaar weer veel leerlingen mee zullen doen met deze leuke wedstrijd, die het vak wiskunde in een ander licht zet. Het antwoord van de chocoladerepen is trouwens € 2,-.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer