Waerdenborchers trakteren mantelzorgers op lunch

0

HOLTEN – Afgelopen vrijdag 21 maart tijdens Nl doet, hebben z’n 200 vmbo-leerlingen van De Waerdenborch vrijwilligerswerk gedaan in de regio. Van schoolpleinen opruimen tot meerijden op de rolstoelbus van het Rode Kruis. Op De Waerdenborch zelf trakteerden een groep leerlingen 23 mantelzorgers uit Rijssen en Holten op een heerlijke zelfgemaakte lunch.
 
De 23 mantelzorgers van Stichting Vrijwillige Thuiszorg waren aangenaam verrast door de lunch. Het was de eerste keer dat leerlingen van De Waerdenborch dit voor hen verzorgden.
Moeder en dochter Visser uit Holten: ‘De lunch smaakt heerlijk, ze hebben echt een best gedaan. Daarnaast is deze lunch erg leuk om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.’ Mantelzorger Jannie Stam vertelde voorafgaand aan de lunch haar ervaring met mantelzorgen om de scholieren ook wat meer te leren wat mantelzorg inhoudt. ‘Mantelzorg is geen beroep, het is voor ons vanzelfsprekend dat wij het doen. Deze verrassingslunch is daarom een goed initiatief van jullie, we zijn onder de indruk van de gastvrijheid!’.

Broodjes heksenkaas en zelfgemaakte shampoo
De zeven meiden van De Waerdenborch hadden erg hun best gedaan op de lunch. Voor hen was het ook spannend. Vanaf ’s ochtends vroeg waren ze al druk met boodschappen doen en de lunch klaarmaken. Na een verse groentesoep vooraf vonden de broodjes tonijn, ham/kaas, gezond, filet américain en heksenkaas en croissants gretig aftrek bij de mantelzorgers. Na de lunch gingen de mantelzorgers en de leerlingen ook nog samen aan de slag om zelf shampoo te maken. Alle mantelzorgers kregen na afloop van deze middag dan ook een flesje zelfgemaakte shampoo mee naar huis als aandenken.

Dankbaar vrijwilligerswerk
De lunch was één van de vrijwilligersactiviteiten die de 200 Waerdenborchers deden tijdens NLdoet. Op zo’n 33 locaties in de hele regio van Nijverdal tot aan Deventer zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Zo maakten ze onder meer de belevingstuin van Carint Woonzorg klaar voor gebruik, in Rijssen knapten ze speeltuin Irene op, zwembad Twenhaarsveld is klaar voor het seizoen en de leerlingen hielpen mee bij Natuurdiorama Holten. De Waerdenborch doet ieder jaar mee met NLdoet in het kader van de maatschappelijke stage voor haar tweedejaars  vmbo-leerlingen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.