Waerdenborch wil ook gymnasium worden

0

De Holtense scholengemeenschap De Waerdenborch wil binnen het vwo ook een gymnasiumopleiding aanbieden. Aan de aanvraag wordt inmiddels gewerkt. In de zomer van 2007 wil De Waerdenborch Grieks als keuzevak aanbieden. Het wachten is op goedkeuring van het ministerie van Onderwijs.

Vanuit leerlingen en ouders is er vraag naar een gymnasium, zegt rector Leon van Minderhout. ‘Wij hebben een heel groot deelnamepercentage vanuit de basisscholen. Dan komt het voor dat je soms net niet kunt bieden wat een enkele leerling nodig heeft. Dan gaat de hele klas dus naar De Waerdenborch, maar die ene kan niet mee met zijn vrienden. Om dat te voorkomen willen wij deze nieuwe voorziening bieden. Bovendien past het goed in ons idee van veelzijdigheid, van keuzes kunnen bieden.’

Voor het gymnasium zijn twee dingen nodig: lessen Latijn en Grieks en goedkeuring van de minister. Latijn wordt op De Waerdenborch al jaren gegeven. Grieks moet in de zomer van 2007 een keuzevak worden. ‘En als we dan goedkeuring van de minister hebben, kunnen we er de juiste naam bij plakken’, zo schetst Van Minderhout.

Ook voor het vmbo staat een nieuwe voorziening in de steigers: leerwegbegeleidend onderwijs.

Intensivering

‘Dat is geen aparte leerweg, maar een intensivering van de begeleiding op het vmbo’, legt Van Minderhout uit. Door deze extra begeleiding kunnen leerlingen die nu net niet kunnen meekomen wel een basis- of kaderleerweg halen.

Door deze nieuwe initiatieven hoopt De Waerdenborch ook wat extra leerlingen aan te trekken. Vanaf de zomer van 2007 verwacht de school anders een lichte daling van het aantal leerlingen. ‘Ook het jaar daarna zal het nog wat minder worden en dan verwachten wij dat het zich stabiliseert rond de 1750 leerlingen’, aldus Van Minderhout.

Hij legt uit dat de daling verband houdt met de landelijke trend, maar ook met de nieuwe vestiging van het Etty Hillesum College in Colmschate.

‘Wij hadden sinds zes jaar een stevige instroom vanuit Deventer. Zeker de laatste vier jaar was sprake van een sterke toename. Nu is dat minder. Wat zes jaar geleden hier begonnen is, stroomt nu uit. De combinatie van een grote uitstroom en een normale instroom laat een negatief aantal zien’, aldus Minderhout.

Bron: De Stentor

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer