Burgers in het zonnetje gezet

0

Twaalf inwoners van Twente zijn woensdagavond 1 november  in het zonnetje gezet door Korpschef Piet Deelman van de politie Twente. Ze werden ontvangen in het Politie Trainings Centrum in Borne. Alle twaalf hebben op hun eigen manier een heldendaad verricht en zich ingezet voor de veiligheid en leefbaarheid in Twente.

Tijdens de bijeenkomst prees de korpschef de ‘helden‘ voor hun inzet: “ik ben trots dat er in Twente ‘burgers’ zijn die zich verantwoordelijk voelen voor de veiligheid en leefbaarheid van onze regio. Burgers die niet schromen en soms met gevaar voor eigen leven mensen aanhouden die criminele activiteiten aan de dag leggen, of mensen helpen en redden bij ongelukken.”

In september vond o.a. in Holten een winkeldiefstal plaats. De winkeleigenaar probeerde de dief staande te houden, maar dat lukte niet. Onderweg vroeg hij vier jongemannen om hulp. Zij achtervolgden de dief en hielden hem aan.

De heer Deelman bedankte de aanwezigen voor hun daadkrachtige optreden en had voor hen een korpsgeschenk en een bos bloemen. Na afloop van het officiële gedeelte was er een rondleiding in het Trainingscentrum. Daarna werd onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat, waarna de avond werd afgesloten.

De aandacht werd door de ‘helden’ erg gewaardeerd. Een van de helden: “het is goed om even stil te staan bij je eigen verantwoordelijkheid in dit soort situaties.”

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer