Waarderingskamer keurt WOZ-aanslagen 2015 goed

0

Holten – De gemeente is landelijk 1 van de 9 gemeenten die over meerdere aaneengesloten jaren goed scoort

Aanslagen 2015
De gemeente Rijssen-Holten heeft goedkeuring van de Waarderingskamer gekregen om de aanslagen in 2015 te verzenden. De aanslagen worden eind januari 2015 verzonden. Op die aanslag staat ook de nieuwe WOZ-waarde.

Rijssen-Holten is 1 van de 9 gemeenten in Nederland die over de jaren 2010 tot en met 2014 ‘goed’ scoort. De gemeente valt daarmee in de categorie ‘over meerdere jaren aaneengesloten goed’.

De Wet WOZ legt veel verantwoordelijkheden over de WOZ-waarde bij de gemeenten neer. Zo moeten gemeenten: een WOZ-administratie bijhouden, alle veranderingen van woningen en andere gebouwen volgen, de markt volgen en analyseren, alle objecten taxeren, WOZ-beschikkingen versturen etc. Ook levert de gemeente informatie aan de waterschappen en de Belastingdienst.

De Waarderingskamer ziet toe op correcte toepassing van de wettelijke voorschriften (www.waarderingskamer.nl). Het is daarom belangrijk dat zorgvuldig met WOZ-waardes door gemeenten wordt omgegaan gelet op de groeiende economische functie van de wet WOZ.–+-

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.