VVD steunt eigen lokale Sociale Werkvoorziening

0

De VVD Rijssen-Holten steunt het voorstel om uit de de Soweco te stappen.

Van groot belang hierbij is het om de belangen van onze toekomstige eigen Wsw-ers met maximale zorg en zorgvuldigheid te behartigen.

Voor deze medewerkers zijn de zekerheden vastgelegd in de wet waarbij de gemeente de volledige verantwoordelijkheid voor de Wsw-ers op haar neemt. In feite is het alsof de Wsw-ers bij de gemeente in dienst komen. Het inkomen van bestaande Wsw-ers is gewoon gegarandeerd.

In de ondernemersgemeente Rijssen-Holten, met een goot aantal imposante internationale bedrijven, moet onze gemeente in staat zijn om haar Wsw-ers lokaal en zoveel mogelijk in eigen omgeving te kunnen onderbrengen. Een zeer groot aantal Wsw-ers is gelukkig al werkzaam binnen onze gemeente. De lokale betrokkenheid zorgt automatisch voor een grotere binding en bereidheid van goed “Naoberschap” door de lokale organisaties. Daar waar mogelijk blijven de huidige dienstverbanden gehandhaafd. Indien toch naar nieuw werk moet worden overgestapt, zal een zorgvuldig proces van begeleiding voor de VVD het uitgangspunt zijn.

De VVD Rijssen-Holten heeft de laatste jaren met zorg gekeken naar de ontwikkelingen bij de Soweco. Niet bezorgd richting de Wsw-ers die met enorm grote inzet en betrokkenheid hun werkzaamheden uitvoerden, wel naar de organisatie. De vooruitzichten van miljoenen tekorten en nog steeds geen uitzicht op een sluitende boekhouding op basis van de verwachte bijdrage van het rijk, betekent dat de gemeente jaarlijks extra moet bijdragen. Met verwondering kijkt de VVD naar Sallcon uit Deventer, daar zij wel positieve cijfers weet te behalen.

Het meerjarenplan van de Soweco geeft zelf aan dat in de samenwerking met de gemeenten een nieuwe start nodig is en dat er intern echt wat moet veranderen. Kunnen wij, als verantwoordelijke voor onze Wsw-ers, naast het landelijke beleid met haar onzekerheden, nog een onzekere cultuurverandering van Soweco afwachten? In de de laatste commissie vergadering heeft A.Beukers, commissaris bij de Soweco, geen vertrouwen kunnen geven dat de directie en RvC van Soweco een grote draai aan het maken zijn.

De VVD ondersteunt de zorgen van A.Schuring, voorzitter OR, en is er desondanks toch van overtuigd dan lokale betrokkenheid en korte lijntjes juist zorgen voor grotere zekerheid voor onze Rijssense en Holtense Wsw-ers.

VVD fractie Rijssen-Holten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.