VV Holten nog niet veilig

0

HOLTEN – In de uitwedstrijd met Dieze-West heeft Holten zich niet rechtstreeks veilig kunnen spelen tegen de kampioenen uit Zwolle.

Hierdoor krijgt het seizoen nog een bitter toetje voor de roodzwarten. In een poule van vier ploegen moet uitgemaakt worden welk team volgend jaar in de vierde klasse mag uitkomen.

Vooraf hoopte Holten misschien nog wel op wat clementie van de Zwolse kampioensploeg omdat zij nergens meer voor speelden. Maar enkele spelers uit die ploeg waren het niet eens met een wedstrijdverslag uit het Holtense kamp waarin hun voorhoedespelers Spic en Span werden genoemd. Een compliment voor de twee spitsen destijds, die de verdediging van de Holtenaren toen wisten te slopen en zo Holten opruimden. Maar klaarblijkelijk kenden de Dieze-spelers hun klassiekers niet en dachten ze dat er met de benamingen iets anders bedoeld werd. Hierdoor stonden een aantal van de gastheren met het mes tussen de tanden op het veld en wist Holten dat het erg lastig zou worden.

Toen keeper Bekkernens ook nog eens een corner uit zijn handen liet glippen en zo de 1-0 cadeau gaf werd het helemaal een zware opgave. Maar niet veel later gaf gelegenheidsspits Van der Pluijm de Holtenaren weer hoop met de 1-1 van zijn voet. Een inzet vanaf de rand zestien van Dieze werd door Hofman gepromoveerd tot een doelpunt niet lang voor de rust en zo keek Holten toch weer tegen een achterstand aan. In de rust werd duidelijk dat concurrent Wilp de punten wél cadeau kreeg van Colmschate en dat Holten dus minstens gelijk moest spelen om een beslissingsduel af te dwingen tegen datzelfde Wilp.

Wederom Van der Pluijm leek dat duel af te dwingen met zijn tweede van de middag na een schot op de paal van Thijs Huisman. Tot verbazing van enkelen ging Holten vervolgens niet op de verdediging spelen om het punt veilig te stellen, maar bleef het één op één spelen tegen de meest productieve ploeg uit haar klasse. Dit resulteerde in maar liefst vier extra tegendoelpunten voor de behendige Zwollenaren. De moegestreden Holtenaren deden nog één keer wat terug in de slotfase via wederom Van der Pluijm. Diezelfde Van der Pluijm werd ook nog onderuit gebeukt in de slotfase door de verdediger van Dieze die de directe rechtse én het IQ had van Regilio Tuur. De uiteindelijke ‘tennisuitslag’ van 6-3 zorgt ervoor dat Holten promotie/degradatiewedstrijden mag spelen de komende twee zondagen. Aanstaande zondag speelt het eerst de aloude derby in Laren tegen Witkampers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.