Nieuw Chinees restaurant

0

HOLTEN – Na zes jaar lang de Hollandse kaart gevoerd te hebben heeft restaurant Sakora (voorheen de Molenbelt) er sinds vorige week voor gekozen om over te stappen naar een Chinese kaart. Het echtpaar Chunning-Weng hoopt met deze switch meer klanten uit het dorp in hun restaurant te verwelkomen.

Liu Chunning is de chefkok bij Sakora en won in het verleden al eens een erediploma bij een provinciale kookwedstrijd. Zijn echtgenote is het gezicht en gastvrouw van het restaurant. “We zitten nu bijna zeven jaar in Holten, eerst hadden we gewoon een Hollandse kaart maar nu willen we ons specifiek manifesteren als een Chinees restaurant”, legt mevrouw Weng uit.

Voordat het gezin naar Holten kwam bestierden zij een restaurant in Ruurlo, nu wonen ze al bijna zeven jaar boven de zaak aan de Burgemeester van de Borchstraat. Beneden in het restaurant is het interieur helemaal vernieuwd en de muren en het plafond hangen vol met ornamenten uit de Chinese cultuur. Ook is het voorheen dichte terras buiten onder handen genomen en is het terras nu open en zitten de gasten buiten niet meer achter het glas.

“We willen ons vooral richten op gasten uit Holten, voor zowel het restaurant als de afhaal. In de weekenden serveren we ook nog Japanse sushi en grill.” Hiervoor zullen geinteresseerden wel een dag van tevoren moeten reserveren omdat het bij Japanse gerechten vaak om vis gaat en dit dan besteld moet worden om zo enkel verse producten te kunnen aanbieden.

In totaal kunnen er vijftig tot zestig mensen eten bij Sakora. Naast het restaurant en de afhaal verzorgen ze ook catering op locatie en lopende buffetten voor feesten en partijen.

Voor meer informatie: http://www.sakura-holten.nl of tel. 0548-361942. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.