Vomol project in Holten

0

In de week van 19 november zijn er op maandag, dinsdag en woensdag drie Vomol projecten gehouden in holten op het industrie terrein bij infraVak.

Het Vomol is begonnen als een manier om basis school leerlingen kennis te laten maken met landbouw voertuigen en hoe deze deelnemen op de weg. Zoals gezegd heeft dit ook plaatsgevonden in Holten met de leerlingen van de Regenboog, de Haar school, Holterenk en OBS Dijkerhoek uit groep 7 en 8.
Om de machines en medewerkers te verzorgen hebben wij 3 loonwerkers uit de buurt gevraagd namelijk De PAP, Unicom Oost en Reilink Holten hier wouden ze ons graag mee helpen en hebben ze allemaal heel netjes en professioneel gedaan.

De dag bestond uit wat uitleg over de dag en theorie bijvoorbeeld hoe je om zou moeten gaan op de weg met landbouwvoertuigen. Na de uitleg was er voor elke groep kinderen 4 onderdelen zoals een trekker met hark waar ze kennis maken met uitstekende delen de lengte en hoe ze de machines het beste kunnen passeren. Een zelfrijder waar ze leren dat je vanuit de cabine niet altijd alles kunt horen of zien. Ook hebben ze gezien hoe het fout kan gaan met een trekker en ploeg die uitzwenkt en zo een pop raakt wat natuurlijk in het echt ook een persoon kan zijn. Als laatste hebben we een trekker met wagen die laat zien hoeveel dode hoeken er zijn en hoe je deze het beste kan vermeiden en dus veilig kan fietsen. Na deze onderdelen hebben ze nog een gesprek en toetsje gehad over de dag en wat ze geleerd hebben met na de tijd wat te eten en te drinken voor de leerlingen, loonwerkers, verkeersouders en begeleiders gesponsord door holten Coop Leon Haanstra.

In mijn ervaring hebben de kinderen allemaal een mooie dag gehad samen met meer kennis gekregen over landbouw voertuigen en hoe je met deze om moet gaan.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer