voor Holten, door Holten

Volleybalmeiden Mintonette B2 kampioen

0

HOLTEN – Weten dat je al kampioen bent, maar nog wel je laatste wedstrijd willen winnen. Lastige klus, zeker omdat ook de tribunes bomvol zitten met familie, vrienden en volleyballers uit de andere teams.

Dit was ongeveer het scenario van de wedstrijd van meisjes B2 van volleybalvereniging Mintonette. 3 wedstrijden geleden was al bekend dat ze kampioen waren maar afgesproken werd dit pas te vieren na de laatste thuiswedstrijd op 13 december tegen Markel Up. Ook geen makkelijke tegenstander, want de nummer twee van de competitie. Deze dames waren gedreven om nog een paar punten mee te nemen naar Markelo.

De eerste set was erg rommelig met veel fouten van de kant van Holten. De meiden waren er met hun hoofd niet echt bij. Dit resulteerde in een 20-25 verlies. Om niet in dezelfde situatie te komen als vorig jaar (toen werden deze dames ook kampioen maar verloren ze de laatste wedstrijd) moest er toch echt een tandje bij. Dit besef was ook bij B2 aanwezig want in de tweede set stonden ze geen moment achter en wonnen ze met 25-19.

De derde en vierde set verliepen ongeveer hetzelfde. Markel Up en Mintonette waren aan elkaar gewaagd en het ging mooi gelijk op maar Holten kwam nooit op achterstand en sloot beide sets winnend af met 25-21 en 25-19.

Eindelijk kon het kampioensfeest gevierd worden. Met de overige teams die deze avond speelden was vooraf overlegd dat de wedstrijden even stilgelegd mochten worden zodat alle aandacht naar onze kampioenen ging. We are the champions op de speakers, de voorzitter van de vereniging die je toespreekt, een medaille van de volleybalbond, een bloemetje (deels gesponsord door bloemsierkunst Marjo) en een patatje van het bestuur, een roos en een beker van de ouders, een cadeautje van je trainer/coach en ook nog een roos van dames 2 van Mintonette; de dames werden letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.

Naast Mintonette B2 waren ook de tegenstanders van A1 en A2 die deze avond speelden, kampioen. Een prachtige afsluiting van de wedstrijdavond: drie kampioenen in de zaal van drie verschillende verenigingen.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.